REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

George PAPARI, trimis în JUDECATĂ pentru LUARE de MITĂ

George PAPARI, trimis în JUDECATĂ pentru LUARE de MITĂ

Replica API 20 iunie 2021 | 11:11 9555

George Daniel Papari, fost consilier local din partea PSD, fiul lui Aurel Papari, președinte în cadrul Universității Andrei Șaguna, a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța, pe 18.06.2021, în cauză urmând a se stabili primul termen în proces. Potrivit art.289 NCP, fapta funcționarului public care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primește bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea ori întârzierea îndeplinirii unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică sau de a exercita profesia sau activitatea în executarea căreia a săvârșit fapta.

Precizăm că George Daniel Papari a mai intrat în atenția oamenilor legii și în 2016, pentru fapte pe care le-ar fi comis când era șeful ABADL.

Iată ce spuneau procurorii în 2016

În cursul anului 2013, suspectul Papari George Daniel, în calitate de director al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral din subordinea Administrației Naționale „Apele Române”, a închiriat unei societăți comerciale administrate de tatăl său, un sector de plajă cu suprafața de 6.203 mp din stațiunea Mamaia, iar în perioada 2013 – 2015, a încheiat trei acte adiționale la același contract.

În cursul lunii aprilie 2016, suspectul Papari George Daniel și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția deținută și a dispus constituirea unui nou subsector de plajă, care anterior fusese utilizat de instituția menționată ca și culoar (1.086 m) destinat tranzitării utilajelor necesare întreținerii plajelor. Apoi, acesta a dispus includerea suprafeței în lista subsectoarelor libere de plajă, suprafață care a fost scoasă la licitația publică organizată de instituție la data de 29 aprilie 2016.

În același context, suspecta Antonaru Maria-Otilia, în calitate de funcționar în cadrul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral, la instigarea suspecților Duhair Marwan și Craioveanu Ioana-Roxana, a folosit informații ce nu sunt destinate publicității și a permis celor doi suspecți accesul la informații legate de organizarea și desfășurarea licitației publice organizate de către instituția menționată la data de 29 aprilie 2016, în scopul obținerii, de către aceștia, a unor foloase necuvenite reprezentate de sporirea șanselor de câștigare a licitației prin utilizarea informațiilor în detrimentul celorlalți participanți.

În cursul lunii martie 2016, suspectul Duhair Marwan a pretins de la un administrator al unei societăți comerciale foloase patrimoniale constând în încheierea unui contract de asociere sau închiriere între societățile administrate de aceștia, care ar conduce la acordarea unui punctaj mai mare la licitația organizată la data de 29 aprilie 2016 privind subsectorul nou constituit, cel dintâi afirmând că are influență asupra suspectului Papari George Daniel și că îl poate determina să asigure constituirea unui nou subsector de plajă, scoaterea la licitație și obținerea acestuia de către respectivul administrator.

Totodată, în cursul lunii aprilie 2016, suspectul Duhair Marwan l-a determinat, prin constrângere, pe un alt administrator de firmă, să nu mai continue demersurile procedurale în care era angrenat pentru participarea la licitația publică organizată la data de 29 aprilie 2016 de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral privind închirierea subsectorului respectiv, îndepărtându-l de la această licitație, astfel încât câștigător să iasă administratorul cu care se înțelesese anterior.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar sa il fi vazut pe tatal lui, cand a venit la Primaria Tuzla sa ia cu japca un teren al unui nepot, fiind insotit de Floader care era prefect si profesor in acelasi timp la Saguna , plus politisti trimisi de catre decedatul Garlig Ion . Au facut presiune, tarfic de influienta, iar in final a luat-o batranul Papari in manutza .
1
0
Stie cineva cui i.a facut cadou o parte din plaja Belona si cu cine se inrudeste ?
7
0
Gabriela Munteanu era secretara acum vreo 20 de ani. Acum este prorector?
8
0
Sefu vreau sa ma intorc sa fur iar.nevasta spala vasele din nou si nu avem cu ce hrani copii mancatias poala ta de sef.
8
0
pentru blocarea satului pescaresc de la Tuzla, cine se face vinovat? S-au pierdut 1,5 milioaneE, bani total nerambursabili.
10
0
Subtireee cam subtire, .pai asta a belit plajele cum a vrut el impreuna cu niste acoliti si si-au tras cate 10 sectoare pe combinatii si voi abia l ati agatat cu combinatia asta semilegala
29
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272