REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

George Secărea, învins de vecini în scandalul blocului din Faleză Nord!

George Secărea, învins de vecini în scandalul blocului din Faleză Nord!

Mirela PASCAL 27 martie 2023 | 00:00 14690

Norocul pare să nu fie deloc de partea afaceristului George Secărea, în raport cu imobilul pe care vrea să-l construiască în Faleză Nord. Nu mai este o noutate faptul că vecinii îi pun bețe în roate și invocă ilegalități la PUZ-ul elaborat de afacerist… document care se află pe masa magistraților constănțeni, după ce Asociația de Proprietari a cerut anularea acestuia. În paralel, mai există un dosar deschis de Secărea, prin intermediul căruia cere anularea unei hotărâre a asociației prin care aceasta a fost mandată să inițieze acțiunea în instanță pentru blocarea proiectului imobiliar. Iată că cel din urmă dosar a fost tranșat, definitiv, de Justiția din Constanța, unde Secărea a ieșit pierzător.

George Secarea, invins de vecini in scandalul blocului din Faleza Nord!George Secărea

George Secărea a pierdut, definitiv, procesul în care a solicitat anularea unei hotărâri a Adunării Generale a Asociației de Proprietari 529, aceeași asociație care îi pune bețe în roate proiectului pe care Secărea vrea să-l dezvolte pe strada Belvedere. Hotărârea la care facem referire vizează mandatarea asociației de a demara procedurile în instanță în vederea blocării proiectului imobiliar. Secărea consideră că e ilegală, pe motiv că este o asociație non profit și că nu a avut cvorum, la momentul ședinței ce a avut loc în martie 2016. Inițial, pe fond, Secărea a avut câștig de cauză însă Tribunalul, la apel, a admis cererea formulată de asociație. De data aceasta, Secărea a formulat recurs, a Curtea de Apel Constanța , iar magistrații au schimbat sentința de fond și au respins cererea lui Secărea, ca nefondată. Decizia din 20 februarie a.c. este definitivă.

De ce este nelegal PUZ-ul

Reamintim că, în paralel, se judecă și speța în care vecinii au cerut anularea hotărârii de Consiliu Local ce vizează aprobarea PUZ-ului care-i permite lui Secărea dezvoltarea proiectului. Dosarul încă este pe rolul Tribunalului, cu termen pe 31 martie a.c. Constănțenii care locuiesc pe strada Belvedere se luptă de câțiva ani pentru a-l împiedica pe Secărea să ridice două blocuri, în baza unui PUZ ilegal, spun ei. Au contestat în instanță PUZ-ul, procesul aflându-se încă pe rol.

Prin HCLM Constanța 89/2020, s-a aprobat PUZ-ul pentru zona delimitată de strada Belvedere, aleea de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara. Acest PUZ vizează terenul din fața blocurilor BM7 și BM 8, ce au regim de înălțime P+3, teren care a fost spațiu verde aferent celor două blocuri și care a ajuns în proprietatea investitorilor.

George Secarea, invins de vecini in scandalul blocului din Faleza Nord!Cererea lui George Secărea pentru aprobarea PUZ a fost înregistrată sub nr 35793/21.02.2020 și 6 zile mai târziu, în 28 februarie, s-a adoptat hotărârea de consiliu. Proiectul ar fi fost supus dezbaterii fără avizul comisiei de specialitate a CL, avizul folosit la baza proiectului unul din iulie 2017, anterior înregistrării cererii solicitantului, iar referatul de aprobare a fost întocmit a doua zi după depunerea cererii în baza unor documente care nu mai erau valabile la data adoptării hotărârii contestate. Mai mult, hotărârea ar avea un aviz de oportunitate din august 2014, adică cu patru ani în urma depunerii cererii de adoptare a PUZ.

George Secarea, invins de vecini in scandalul blocului din Faleza Nord!

Prin construcția blocurilor, dispar spațiile verzi, dar și 4 locuri de parcare aferente acestor blocuri. De asemenea, completarea frontului dinspre strada Belvedere va face imposibilă intervenția cu mijloace mecanizate în caz de incendiu la fațadele dinspre mare ale blocurilor BM 7și BM 8. Precizăm că însuși Decebal Făgădău l-a făcut fericit pe Secărea cu autorizațiile de construire... una pentru ”construire imobil P+6E cu funcțiunea de locuințe colective”, pe strada Belvedere numărul 8, și cealaltă pentru ”construire imobil P+6E cu funcțiunea de locuințe colective”, strada Belvedere numărul 10, Lot 2. Autorizațiile au fost semnate cu câteva zile înainte să plece, definitiv, din primărie.

Așadar, vecinii au scăpat de o grijă în plus. Rămâne de văzut dacă vor ieși învingători în acest război care durează de ani buni și care pare să nu se mai termine!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iei șpagă la jegul ala de Epurrre, pușcăriașii se promovează mai nou la ziarul asta de kkt
1
0
Pt asta lăsați loc de comentarii..pt jegul ala incompetent e***e care vrea sa fie decan nu lăsați loc.un pervers și cel mai mare șpăgar din toată Universitatea Ovidius.nu degeaba a făcut pușcărie jegul ala care se mai crede și Don Juan și cere studentelor sa se culce cu el..mm e***e, trebuia sa îți rup capul când ai făcut avansuri ficei mele ordinarule! Ajungi tu iar la pușcărie stai fără grija
0
1
Pt ANARHIE PEDRUM,Ai facut o comparatie nebunule .Ce ai cu CFR-stii care au responsabilitati ca si navigatori si aviatorii .Nebunule
2
0
Of doamne ce invidiosi , presupun ca toti cei care a ti comentat rautacios va conduce foamea cu 6-0 , pe bune ma ? Nu aveti alta treaba mai inteligenta decat sa spuneti “ uite ce fata are asta”!Ce conteaza cum arata un om? Ce conteaza ce face un om? Toti suntem oamenii , privitiva pe voi in oglinda si dupa aratati cu degetul … A munci , a furat , sa dat peste cap , treaba lui , bravo lui baiat destept si descurcaret si ciuda voua ! Atat puteti , mai bine ca el de la coada vacii cu branza, decat ca voi 0 si cu gura mare !
1
7
De alde dânsul au distrus toata Constanta ,trotuare hocus pocus ,spatii verzi hocus pocus ,parcari hocus pocus ,caini pe stradă nu-s dar rahati ,muci si gumoaie aruncate peste tot....si asta tine de civilizatie ...Construuesc ca nebunii.....pe unde se trezesc de dragul de a se imbogati fara sa se gândeasca că supraaglomerează orașul.
8
1
Mama ce fatau are. Asta pe vremea lui ceausecu era maxim la coada vacii. Cum sa il numitii pe taranoiul asta dezvoltator? Ai de plm
7
0
blocul este deja construit. puneti poze actuale
3
0
Degeaba jigniți și dați comenturi răutăcioase pe aici... Nea George este cineva în orașul ăsta!
1
15
Plăvanul ista e hafacerist zici? Maxim neam de ceferiști izmenaru asta de fură curent și când doarme in lopată! Moyan de berbec in 2 labe ce are neisprăvitul... Louatz cu squirt ba de la nea Colacu păcăliciul albanez de Dâmbovița!
7
2
la Consiliul Local Constanta. Secarea era cu Mazare in complicitate. Amandoi cipanezi mekedoni din banda care a umplut Constanta de betoane pe retrocedarile lui Mazare declarate ilegale in justitie dar pe care Chitac si banda lui nu se grabeste sa le recupere pentru Constanta. Si vrea sa candideze Chitacul in 2024. O sa ia ....ie
9
2
O parte din apartamentele din blocul inca neconstruit au si fost deja repartizate. Fapt divers.
7
2
Sa il pupati in frunte pe domnul din articol, invidiosilor.
1
9
Presa noastră cea vitează, Are-n viaţă mare rost: Este “câinele de pază”, Care latră…contra cost…
7
5
Domnule in ce oras traim, in ce tara traim... de ce acest mare contribuitor la economia romaneasca nu are voie sa contribuie la dezvoltarea orasului Congostanta, ca sa vedeti si dumneavoastra dupa ce a bagat niste bani in niste buzunare s-au gasit niste tampiti sa ii puna "bete in roate" ca ei vor spatiu verde si in caz de nevoie sa poata intra masinile de pompieri. Da nu locuiti voi tampiteilor aproape de apa care e si verde.
4
15
romani. Priviti la poza si vedeti viitorul Constantei?
16
1
nu pare a fi inginer constructii civile , mai degraba se ocupa de ceva munci agricole . din pacate multe din blocurile noi par a semana cu cele din turcia demolata de cutremure . atentie mare la cei cu avizarile pentru aemenea constructii
17
1
nu va mai saturati armanilor ?... lua-va-s cipancele si branza-n cardan !
21
2
Constanța oraș invadat de cipanezi brânzari
32
0
Altiii sunt in spatele lui , !
16
3
Ce fata de taranoi are...
43
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218