REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

George Simion despre comasarea alegerilor: Sperăm ca CCR să oprească această lovitură de stat

George Simion despre comasarea alegerilor: Sperăm ca CCR să oprească această lovitură de stat

Victor ROTARU 26 martie 2024 | 00:00 160

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a criticat, la Craiova, comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, afirmând că nu există economii la buget în urma acestei măsuri.

George Simion despre comasarea alegerilor: Speram ca CCR sa opreasca aceasta lovitura de statGeorge Simion

„Sperăm din partea Curţii Constituţionale să se sesizeze, să oprească această lovitură de stat şi să lase alegerile atunci când au fost programate. Ne-au spus că au comasat aceste alegeri pentru a reduce cheltuielile. Din patru zile care trebuiau să fie de vot la termen, acum sunt tot patru zile. Unde sunt economiile pe care ei le fac? Nu există! Există însă multă frică, iar de ce le este frică nu vor scăpa. Sperăm în ultimul moment, la Curtea Constituţională, să oprim această lovitură de stat care este în desfăşurare. Vor să dea foc la ţară, vor să creeze haos!", a afirmat George Simion în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe esplanada Teatrului National "Marin Sorescu", potrivit unui comunicat al AUR.

La rândul său, candidatul AUR pentru funcţia de primar al Craiovei, Marian Vasile, făcând referire la ce s-a întâmplat pe 20 martie, la lansarea candidaţilor AUR la funcţiile de primar şi la Consiliul Judeţean Dolj, când jandarmii au blocat accesul participanţilor la eveniment, a spus că "AUR se bate cu PSD-ul şi sistemul, dar nu cu pumnul, ci cu argumente şi soluţii".

"Ceea ce a făcut doamna Olguţa Vasilescu miercuri a fost exact comportamentul dictatorial al Elenei Ceauşescu din ultimele zile dinainte de Revoluţie. Pe 9 iunie trebuie să restartăm Craiova!", a declarat Marian Vasile.

Deputatul Ringo Dămureanu, candidatul partidului la preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, a afirmat că una dintre problemele judeţului este aceea că a fost transformat dintr-un judeţ agricol într-un judeţ în care există "doar latifundiari şi populaţie sărăcită".

"Ştiu ce înseamnă viaţa la ţară. Ştiu ce înseamnă ca un copil de la ţară sa ajungă la oraş. Din păcate, asta este o mare problemă a judeţului Dolj. Prea puţine familii mai reuşesc să-şi trimită copiii azi la şcoală, la oraş. Asta trebuie să fie în primul rând în atenţia noastră: accesul copiilor la educaţie şi la informaţie. Încă din anul 2016, când am candidat ca independent la funcţia de consilier judeţean, am pus problema educaţiei şi am cerut ca toţi copiii din judeţ să aibă acces gratuit la instituţiile de cultură care sunt plătite din bani publici. O altă problemă este că Doljul a fost transformat dintr-un judeţ agricol într-un judeţ în care avem doar latifundiari şi populaţie sărăcită. Oamenii de la ţară sunt alungaţi din piaţă de către Olguţa, poliţia ei locală şi toate acesta structuri pe care le are. Este anul 2024, al 24-lea ceas pentru democraţia din Romania. De aceea trebuie să le valorificăm la maximum. Aici, la Craiova, AUR este o forţă", a spus Dămureanu, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272