REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

George Simion susține că nu știa că are permisul suspendat

George Simion susține că nu știa că are permisul suspendat

Andreea VREJOIU 1 octombrie 2022 | 00:00 696

Liderul AUR, George Simion, s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, după ce a fost depistat de poliţiştii rutieri, în noaptea de joi spre vineri, la volanul unui autoturism în zona Piaţa Victoriei, unde se pregătea un protest al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR). Într-un comunicat transmis vineri, liderul susține că nu știa că are permisul suspendat.

„Poziția domnului deputat George Simion în legătură cu incidentul din noaptea de 30 septembrie:

Domnul deputat George Simion, președintele partidului AUR, nu a primit niciodată o înștiințare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule.

De asemenea, domnul deputat George Simion nu a avut niciodată cunoștință de existența unui dosar penal deschis la Poliția Municipiului Buzău, în legătură cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane într-un accident rutier în care ar fi fost implicat.

Domnul deputat George Simion comunică faptul că a existat un incident rutier minor, o ușoară tamponare, asupra căreia s-a convenit amiabil, fără victime.

Presupusa victimă a acestui incident minor nu a avut nevoie de zile de îngrijiri medicale și nu a suferit vătămări. Infracțiunea pentru care s-au făcut cercetări nu există, soluția legală ce trebuia dispusă în cauză fiind aceea de clasare în baza articolului 16 lit. a, Cod Procedură Penală. O astfel de situație nu atrage în nici un fel suspendarea dreptului de a conduce a persoanei implicate într-un incident rutier minor, fără victime.

Domnul deputat George Simion face precizarea că nici legea nu prevede suspendarea dreptului de a conduce în situația clasării, decât dacă a existat o vătămare consemnată într-un act medico-legal. În consecință, orice altă discuție lansată în spațiul public pe acest subiect este tendențioasă și este direcționată exclusiv împotriva imaginii domnului Președinte al Alianței pentru Unirea Românilor, deputat George Nicolae Simion”.

Un scandal a izbucnit noaptea trecută, în Piața Victoriei, între liderul AUR George Simion și forțele de ordine. Acesta se afla în Piața Victoriei în momentul în care a fost oprit de oamenii legi, acolo unde pregătea protestul anunțat deja de partidul pe care îl conduce pentru duminică. George Simion a ajuns la poliție, în jurul orei 3 dimineața, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Anonymous Romania - Nu participati la proteste violente organizate de AUR si SOS. https://www.youtube.com/watch?v=9wTwZfBMIbc
0
0
pacat ca nu are auto control la ce face si se lasa bagat la naintare de baietii destepti!
0
0
Papacioc al nostru, nu a mai platit amenda de la Covid, fiindca organul nu i-a adus la cunostinta acest lucru. De ce sa fie mai prejos acest Papacioc Aur?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108