REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

George Tufă: Mariana Gâju se plânge de problemele din Cumpăna, în loc să le rezolve. Video

George Tufă: Mariana Gâju se plânge de problemele din Cumpăna, în loc să le rezolve. Video

Emilia BABU, A.C. 16 mai 2024 | 00:00 2581

George Tufă, candidatul Partidului Național Liberal pentru Primăria comunei Cumpăna, s-a aflat miercuri, 15 mai a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre proiectele sale pentru comunitatea pe care o reprezintă, proiectele pe care le va realiza, dacă va ocupa funcția de primar. Totodată a vorbit și despre problemele comunei, alegeri, dar și despre contracandidatul său, Mariana Gâju. 

George Tufa: Mariana Gaju se plange de problemele din Cumpana, in loc sa le rezolve. VideoGeorge Tufă, Emilia Babu

În debutul interviului, candidatul PNL pentru Primăria comunei Cumpăna, George Tufă, a menționat faptul că „pornesc cu forțe proaspete și cu rezolvarea celor mai stringente probleme care sunt în momentul de față în comuna noastră. Sunt aici pentru a discuta în principiu despre problemele care au apărut în ultima perioadă în Cumpăna și nu numai. Aș dori să vorbesc despre cauză și efect. Cunoaștem toți efectele dar nu cunoaștem, marea majoritate, cauzele acestor probleme”, spus George Tufă.

Unii locuitori nu se pot racorda la apă și canal

În continuare, George Tufă a vorbit și despre problema cu care se confruntă unii locuitorii din Cumpăna, legată de racordarea la rețeaua de apă și canal. „Un subiect foarte interesant și de actualitate este că o parte a populației a început să primească avize negative pentru racordarea la societatea RAJA. Este o problemă foarte puternică care a fost discutată pe larg. Rețeaua este subdimensionată. Cauza principală este o proastă gestionare a relației, din punctul meu de vedere, între coordonatorul UAT Cumpăna și RAJA. În momentul în care ai o relație nu tocmai fructuoasă apar astfel de probleme. Aceste investiții nu au fost promovate de cel care conduce UAT Cumpăna și nu li s-a adus la cunoștință că este o nevoie urgentă”, a spus Tufă.

Video 1:

Candidatul PNL a enumerat problemele multiple din comuna Cumpăna

Candidatul PNL a vorbit și despre malul surpat de peste 5 ani, canalizările care refulează, lipsa trotuarelor și a nodurilor de autostradă. „Cauza malului surpat este construcția ilegală a unei canalizări pe malul canalului, într-o zonă protejată. Avem canalizări care refulează. N-ar fi trebuit să avem și noi un om pe teren, care să supervizeze toată această investiție? Avem lipsa trotuarelor. Nu avem trotuare aproape pe nicăieri în comună decât în zonele noi. Cred că undeva la 15-20% avem trotuare. Există proiecte în desfășurare, dar să le lași atât de mult în urmă și să le implementezi atât de greu a dus la imposibilitatea de a circula normal și decent într-o comună care se dorește a fi europeană. Mai avem și lipsa nodurilor de autostradă. Avem 11 ani de când ne dorim să implementăm acest proiect. Este extrem de mult. Cauza principală este omul care nu a reușit efectiv să ducă în atenția celor responsabili necesitatea urgentă a acestui proiect”, a spus George Tufă.

George Tufa: Mariana Gaju se plange de problemele din Cumpana, in loc sa le rezolve. VideoGeorge Tufă

Ce spune George Tufă de primarul Mariana Gâju

Cât despre Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, acesta a spus că se plânge de problemele din comună, în loc să le rezolve. „Dacă este să săpăm și să căutăm cauza principală, este acordarea încrederii timp de 25 de ani unui om care în ultimul timp, în campanie, nu face decât să se plângă de cât de multe probleme sunt. Nu se vine cu rezolvarea lor, cu soluții. Se vine cu arătatul cu degetul către oricine altcineva. Oricine este vinovat, mai puțin administratorul UAT Cumpăna. Nu pot să neg cei 25 de ani de administrație publică, dar în ultima perioadă este un lucru pe care eu nu îl înțeleg, să ieși în public și să te plângi non-stop de oamenii din cadrul primăriei, de problemele din localitate, de lipsa soluțiilor. Nu pentru asta ești primar. Nu pentru asta ți s-a dat votul, să te plângi. Ți s-a dat votul pentru rezolvarea acestor probleme. Dacă tu arunci vina întotdeauna pe unul și pe altul și nu îți asumi, eu cred că totuși este o problemă”, a spus George Tufă despre primarul în funcție, Mariana Gâju.

Video 2:

Tufă vrea securitate publică în Cumpăna

În continuare, Tufă și-a exprimat dorința de a exista securitate publică în Cumpăna. „Doi dintre consilierii mei au avut o problemă zilele trecute și au sunat la Poliția Locală de 2 ori. Nu a răspuns nimeni. Ar trebui să funcționeze ca un regim non-stop. Funcționează în limitele oamenilor pe care îi avem. Noi funcționăm cu un aparat al Poliției Locale subdimensionat. Cauza este, de departe, deciziile proaste care au fost luate acolo. Efectul este că nu vine nimeni să se angajeze în Poliția Locală din Cumpăna. Eu am stat de vorbă cu oameni care și-ar fi dorit un astfel de job dar când aud de Cumpăna, spun nu. Nu știu dacă primarul este principala problemă acolo, ci faptul că ei sună colegii care lucrează acolo și sunt descumpăniți. Ei spun că sunt folosiți în orice altă direcție mai puțin unde ar trebui să fie. Sunt folosiți pe post de taxiuri sau mai știu eu ce altceva”, a adăugat George Tufă.

George Tufa: Mariana Gaju se plange de problemele din Cumpana, in loc sa le rezolve. VideoGeorge Tufă și Emilia Babu

Fiul său este motivul pentru care George Tufă candidează la Primăria Cumpăna

În cadrul interviului, George Tufă a prezentat un desen realizat de fiul său. De altfel, copilul este motivul principal pentru care candidează la Primăria Cumpăna. „Știți ce este aici? Este motivul pentru care candidez la Primăria Cumpăna. Este un desen făcut de fiul meu, în vârstă de 6 ani. Este un personaj mitic pe care îl desenează tot timpul. Proiectele mi le-am pus mereu pe foile lui. Le-am pus pentru a-mi aminti pentru ce lupt. Nu lupt pentru mine. Oamenii trebuie să înțeleagă că dorința mea nu este neapărat de a fi primar. Dorința mea este de a îndrepta lucrurile, de a face bine, de a contribui. Am lucruri pe care mi le-am dorit, am o familie, un copil fericit. Am tot ce îmi doresc. Cred cu tărie că ar putea să fie mult mai bine acolo. Nu îmi doresc să mă mut de acolo”, a încheiat George Tufă.

Urmăriți interviul INTEGRAL în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul PNL - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240015

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436