REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.9° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
19.9° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

George Tufă:'Trebuie să ajustăm nivelul taxelor și impozitelor'

George Tufă:'Trebuie să ajustăm nivelul taxelor și impozitelor'

Replica API 4 septembrie 2020 | 21:17 1646

Nivelul taxelor și impozitelor percepute populației ar trebui să corespundă pe de o parte cu rangul localității și, pe de altă parte, să reflecte nivelul serviciilor și condițiilor oferite locuitorilor. Astfel, obligațiile către bugetul local vor fi mai mari într-un oraș, în teorie, decât într-o comună. Acest lucru nu se întâmplă însă la Cumpăna, unde de câțiva ani, majoritatea taxelor și impozitelor sunt mai mari decât în municipiul Constanța sau alte comune apropiate că număr de locuitori din județ sau din țară.

Astfel, unul din cele mai importante puncte din Programul de Guvernare locală al organizației locale PNL Cumpăna îl reprezintă ajustarea nivelului taxelor și impozitelor locale. „Impozitele percepute pentru clădirile rezidențiale/nerezidenţiale și pentru autovehicule sunt mai mari și cu 30% decât în municipiul Constanța sau în București, în condițiile în care nu avem străzi asfaltate și parcări în localitate, iar trotuarele sunt o raritate“, a declarat George Tufă, candidatul PNL pentru funcția de primar al comunei Cumpăna.

Același „reguli“ se aplică și în privința taxei percepute pentru oficierea căsătoriilor. Potrivit candidatului PNL, în Constanța taxa este de 350 lei pentru căsătoriile oficiate în weekend, iar în cursul săptămânii sunt gratuite, pe când în Cumpăna tinerii care vor să se căsătorească trebuie să scoată din buzunar 427 lei. Cumpăna are, de asemenea, cea mai mare taxă de pază din județ - 85 lei, în condițiile în care în comuna Lumina, spre exemplu, este percepută o taxă de 32 lei pe gospodărie sau apartament.

„Nici taxa de salubritate nu e mai mică decât în Constanța. În Cumpăna, locuitorii plătesc 6,9 lei/persoană/lună, în timp ce în Constanța este de 6,5 lei/persoană/lună). Și de parcă aceste taxe și impozite nu ar fi suficient de mari, intenția primarului în funcție este să mărească obligațiile populației cu indicele de inflație pentru anul 2021. PNL Cumpăna se opune oricărei măriri de taxe și impozite, considerând că avem deja taxe și impozite prea mari. Mai mult decât atât, având în vedere climatul de nesiguranță creat de pandemia cu COVID-19, care a afectat nu numai persoanele juridice, ci și persoanele fizice și ținând cont de faptul că au fost acordate deja facilități fiscale pentru firme, considerăm că este normal ca și persoanele fizice să beneficieze de o măsură de protecție, iar aceea poate consta în menținerea aceluiași nivel al taxelor și impozitelor și în anul 2021“, a completat George Tufă.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389