REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

George Vişan: În Portul Constanţa n-au fost probleme privind poluarea

George Vişan: În Portul Constanţa n-au fost probleme privind poluarea

Replica API 21 iunie 2013 | 00:00 137

ACVADEPOL, ediţie jubiliară la Constanţa

ACVADEPOL, ediţie jubiliară la Constanţa

Ediţia a XX-a a Colocviului Naţional ACVADEPOL se desfăşoară la Constanţa, la Complexul Flora din Mamaia, în perioada 20 - 22 iunie 2013. Simpozionul se află la cea de a 20 a ediţie şi a adunat la Constanţa, joi, reprezentanţii mai multor instituţii. Marius Luigi Ciubrei, directorul Administraţiei Porturilor Maritime; Carmen Costache, directorul Uniunii Porturilor Interioare Româneşti; Cristian Matei, directorul Administraţiei Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu; Daniel Georgescu, reprezentantul Administraţiei Canalelor Navigabile; Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV, sunt doar câteva nume. Cu toţii s-au întâlnit pentru a prezenta realizări tehnice şi demonstraţii în domeniul prevenirii şi combaterii poluării.

Colocviul ACVADEPOL are drept scop identificarea principalelor probleme şi a soluţiilor specifice în domeniul prevenirii şi combaterii poluării apelor. Pe plan local, autorităţile nu au motive de îngrijorare. Nu sunt semne de poluare, dar, pentru orice eventualitate, ele sunt pregătite să intervină. "În Portul Constanţa n-au fost probleme privind poluarea. Dacă acestea vor exista, avem echipamente sofisticate, conform standardelor europene, care să se ocupe de eventualele reziduuri", a spus George Vişan, director comercial în cadrul Portului Constanţa. Mai mult, spune el, delfinii reprezintă un factor important asupra calităţii mediului maritim. La rândul său, Daniel Georgescu, direcorul general al Administraţiei Canalelor Navigabile Constanţa, spune că în compania sa, situaţia este precară, însă nu pentru mult timp, deoarece, în câteva luni, va finaliza un proiect foarte important. "E cam precară situaţia din punct de vedere al ţinutului poluării sub control, dar în ultima perioadă s-au făcut progrese. Însă, sunt fonduri europene care pot fi accesate, pe partea de mediu, şi am convingerea că în viitortul apropiat o să ajungem şi noi la standardele europene. La momentul ăsta, îndeplinim, la mine în companie, aproape 65 % din aceste standarde. Avem un proiect care va fi finalizat până în noiembrie. Fiecare canal va fi prevăzut cu sonde care vor lua apa. Avem agenţi hidro care colectează în unele locuri de pe canal apa, o duce în laborator şi se analizează. La finalul proiectului o să avem din 30 în 30 de secunde analiza apei. Dacă este poluare accidentală sau voluntară, vom şti, aşadar, în 30 de secunde", a precizat Georgescu. Delegaţia va mai sta la Constanţa încă două zile. Vineri, aceasta va face o vizită în Portul Constanţa cu nava Anghel Saligny, iar sâmbătă musafirii se vor întruni din nou pentru concluzii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272