REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Joi, 13 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6759
28.4° Constanța Joi, 13 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6759
 

Georgeta Bumbac, în război continuu cu Ministerul Sănătății!

Georgeta Bumbac, în război continuu cu Ministerul Sănătății!

Mirela PASCAL 18 octombrie 2022 | 00:00 4969

Georgeta Bumbac, constănțeanca ajunsă director în Ministerul Sănătății și retrogradată pe vremea lui Nelu Tătaru nu obosește să se judece cu ministerul. De mai bine de doi ani o ține în procese peste procese… ce-i drept, le și câștigă.  După ce a fost retrogradată din funcția de director general al Direcției Economice, Georgeta Bumbac a ajuns director la Direcția Financiară. Nemulțumită, mai ales că și salariul avea să-i fie redus, Bumbac a mers în instanță. După doi ani de lupte crâncene prin instanță, George Bumbac a câștigat războiul cu Ministerul Sănătății la Înalta Curte, în iunie a.c. Acum Bumbac a deschis o nouă acțiune în instanță, solicitând repunerea dosarului pe rol.


În 2020, George Bumbac cerea judecătorilor să dispună anularea Hotărârii Guvernului nr. 381 din 14 mai 2020 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății. Totodată, cerea și anularea actelor subsecvente emise în baza acestei hotărâri, respectiv Ordinul M.S nr. 114 din 19.06.2020 prin care a fost aprobată organigrama detaliată și statul de funcții și reîncadrarea ei pe funcția deținută anterior emiterii Hotărârii Guvernului nr. 381 din 14 mai 2020 și a ordinelor anterior menționate, și anume aceea de director general.

În 2021, a avut câștig de cauză

În februarie anul trecut, a avut câștig de cauză și au dispus și a ordinului Ministerului Sănătății nr.114 din 19.06.2020 privind aprobarea organigramei detaliate şi statului de funcţii pentru aparatul propriu al Ministerului Sănătăţii, Ordinul Ministerului Sănătății privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Ministerului Sănătății, Ordinul Ministerului Sănătății nr.1116/19.06.2020 pentru aprobarea Metodologiei privind reîncadrarea funcționarilor publici”.

În mai a.c., Curtea Supremă s-a pronunțat definitiv

Ministerul Sănătății și Guvernul României au formulat recurs, la Curtea Supremă, iar pe 20 mai a.c., instanța de aici au admis recursurile, au casat în parte sentinţa recurată şi în rejudecare au admis acţiunea Georgetei Bumbac, anulând HG nr. 381/14 mai 2020 numai cu privire la art. I pct. 2 din HG nr. 381/2020, menținând în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Decizia  fost definitivă.

Nelu Tătaru

Numai că, neobosita Bumbac a continuat războiul cu  Ministerul Sănătății și a solicitat, la Constanța, repunerea cauzei pe rol, urmând ca pe 1 noiembrie, magistrații să se pronunțe cu privire la noile doleanțe ale Georgetei Bumbac.

Traseul Georgetei Bumbac în Ministrul Sănătății

Georgeta Bumbac a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, în septembrie 2019, funcția fiind ocupată cu… caracter temporar. Ulterior, în ianuarie 2020, ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat Ordinul de ministru care prevedea că Georgeta Bumbac va coordona nu mai puțin de 8 direcții și structuri din Ministerul Sănătății: Direcția Generală Economică; Direcția Generală Juridică și Resurse Umane; Unitatea de Politici Publice; Serviciul avizare interministerială și pregătire ședințe de guvern; Direcția Relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale; Unitatea de management al proiectului Băncii Mondiale; Unitatea de implementare și coordonare programe; Divizia achiziții, patrimoniu și IT. După instalarea în funcție a fostului ministru, Nelu Tătaru, Bumbac a fost schimbată din funcție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu crezi ca ala are fata de fetita asta ?
8
0
El are babaciunile lui la capitanie pe moca. Pentru domnisoara trebuie banibiar el nu este dispus. O mai are pe Catalina si o mai scoate din cand in cand la zbor ca a investit in ea si nu poate refuza.
16
1
Judecatori idioti,cum adica ma voi ii impuneti unui ministru sa tina in functie un director daca el nu vrea;vedeti asta este diferenta intre bani statului si bani unui particular,privatu iti spune de maine nu mai vii,nu mai am nevoie de tine si poti sa te duci tu unde vrei nimeni nu comanda pe bani altuia,pecand la stat este dezmat pe bani publici,nici macar ministrul nu poate sa isi aleaga directori ci trebuie sa lucreze cu cei numiti de fostul ministru,adversar politic inainte de alegeri,adica au votat romani schimbarea dar canci nu se poate pentru ca asa spun judecatori. Va dati seama ce inseamna asta,conform legilor din Romania daca vine un ministru nou intrun minister si ala vrea sa mai reduca din aparatul birocratic el nu poate pentru ca se trezeste cu putorile trimise de judecatori inapoi sa fie angajate pe aceiasi functie si cu aceiasi leafa si uni vorbeau de digitalizare in institutiile publice din Romania,un lucru bun si in pas cu tarile europei civilizate dar imposibil in Romania unde institutiile statului sunt pline habarnisti dar care sunt copiii,nepoti,pile sau amantele oamenilor care au condus sau conduc Romania.
4
2
Ce aveti mai cu nepoata eu am instalato pe acesat functi. Cat am furat eu nu putem sai intretin pe toti din familia mea si sa le fac si rezerve.Ce rai sunteti sunteti cu ochi pe mine.
5
0
PE ACEASTA SPLENDOARE, NU A INTREBat o nici o instanta de ce ea pe post si nu altii???
8
1
Nu dupa aceasta ii curgeau balele unui individ gras de la ANR din Giurgiu ?
21
0
Cam asta se intampla cand sunt numiti in functi, si nu pe baza de concurs, ei chiar cred ca se pricep. La ce salarii au, isi permit avocati. Au si timp de asa ceva. Nu va plangeti, ca sunteti complici taciti.
9
0
Oare ar trece madam de un banal concurs de angajare, dar pe bune, in adm publica? Sigur, nu!
16
1
Au timp functionarii publici de razboi prin instante intre timp bebelusii mor prin spitale. Ministerul ala ar trebui desfiintat si dati afara toti de acolo
22
2

REPLICA

LOTO

6/49
384941263327
5/49
2412375216
joker
133128322918