REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Georgeta BUMBAC încă NU a fost REPUSĂ în funcția de DIRECTOR GENERAL la Ministerul Sănătății!

Georgeta BUMBAC încă NU a fost REPUSĂ în funcția de DIRECTOR GENERAL la Ministerul Sănătății!

Replica API 4 iunie 2021 | 23:17 3945

După ce a fost retrogradată de fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, din funcția de director general al Direcției Economice, Georgeta Bumbac a ajuns director la Direcția Financiară, poziție pe care constănțeanca nu a digerat-o, având în vedere, printre altele, că salariul este mai mic față de cel pe care-l încasa din postura de director general. A cerut, la Curtea de Apel Constanța, anularea ordinului prin intermediul căruia a fost retrogradată și a câștigat. Ministerul nu mai are nicio cale de atac disponibilă, așa că Bumbac ar trebui repusă pe funcție. Deși au trecut trei luni de la pronunțare, constănțeanca nu a fost repusă în funcție.

Georgeta Bumbac a cerut anularea ordinului Ministerului Sănătății nr.860/2020 și obligarea ministrului la reîncadrarea pe funcția deținută inițial, adică director general la Direcția Generală Economică și la plata despăgubirilor civile constând în cuantumul diferenţei dintre veniturile realizate de reclamantă în funcţia de Director General al Direcţiei Generale Economice şi veniturile realizate de reclamantă în funcţia de Director al Direcţiei Financiare. Decizia este fără cale de atac, așa că Ministerul trebuie să o repună pe funcție. Deși soluția fost pronunțată în februarie, Bumbac încă este directorul Direcției Financiare. ”Încă este la Direcția Financiară, nu a fost repusă pe funcție, Ministerul Sănătății a formulat recurs”, ne-au declarat reprezentanții MS. Se pare că aceștia nu sunt foarte bine informați pentru că, așa cum am specificat și mai sus, decizia nu poate fi atacată prin apel.

Reprezentanții MS vorbesc despre o altă speță, care a ajuns pe rolul Curții Supreme, după ce Curtea de Apel i-a dat câștig de cauză,d in nou, Georgetei Bumbac. Aceasta se referă la ”anularea Hotărârii Guvernului nr. 381 din 14 mai 2020 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii. Anulează Ordinul Ministerului Sănătății nr.114 din 19.06.2020 privind aprobarea organigramei detaliate şi statului de funcţii pentru aparatul propriu al Ministerului Sănătăţii, Ordinul Ministerului Sănătății privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Ministerului Sănătății, Ordinul Ministerului Sănătății nr.1116/19.06.2020 pentru aprobarea Metodologiei privind reîncadrarea funcționarilor publici”.

Traseul Georgetei Bumbac în Ministrul Sănătății

Georgeta Bumbac a fost numită în funcția de secretar general al Ministerului Sănătății de fostul premier PSD Viorica Dăncilă, în septembrie 2019, funcția fiind ocupată cu… caracter temporar. Ulterior, în ianuarie 2020, ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat Ordinul de ministru care prevedea că Georgeta Bumbac va coordona nu mai puțin de 8 direcții și structuri din Ministerul Sănătății: Direcția Generală Economică; Direcția Generală Juridică și Resurse Umane; Unitatea de Politici Publice; Serviciul avizare interministerială și pregătire ședințe de guvern; Direcția Relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale; Unitatea de management al proiectului Băncii Mondiale; Unitatea de implementare și coordonare programe; Divizia achiziții, patrimoniu și IT. După instalarea în funcție a fostului ministru, Nelu Tătaru, Bumbac a fost schimbată din funcție.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce nu mi ati pus comentariul ?
5
0
Cat de tare este ciochista asta daca nimeni nu reuseste sa o dea afara. Probabil si ei ii place mai mult sa se termine inauntru decat inafara
12
0
Inca nu s-a sifonat bumbacul. Nu se vad calcaiele de sub birou.
14
0
In sfarsit se scap de "capusi" la MS
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468