REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Georgiana stabileşte recorduri naţionale şi internaţionale după numai 2 ani de antrenamente

Georgiana stabileşte recorduri naţionale şi internaţionale după numai 2 ani de antrenamente

Replica API 4 noiembrie 2013 | 00:00 142

Halterofilii constănţeni au cu cine se mândri

Halterofilii constănţeni au cu cine se mândri

Georgiana Dudoglu este "produsul finit" al antrenorului Angheluş Beşleagă, al orgoliului personal şi al obişnuinţei, stabilind, în doar un an de la debutul în lumea halterofililor, 3 recorduri europene şi 4 naţionale. Despre aceste rezultate, halterofilii spun că e un talent rar, cu o capacitate de progres uriaşă.

Georgiana Dudoglu este elevă în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" şi în urmă cu 2 ani a intrat în lumea sportului. Prin "intrat în lumea sportului" ne referim la începutul unei serii de antrenamente zilnice care au trimis-o la competiţii după numai un an, deoarece abia anul trecut au început să se vadă rezultatele muncii depuse, când a stabilit 3 recorduri europene şi 4 naţionale. "Nici nu ştiam ce sunt halterele acum 2 ani", ne mărturiseşte ea. Georgiana este de fapt din comuna Osmancea, judeţul Constanţa, şi acum 2 ani a fost selecţionată pentru a practica halterele. Locuieşte în internatul liceului şi are parte de toată susţinerea familiei pentru a face performaţă. Nu şi-a uitat prietenii, dar nici părinţii din comuna natală, vizitându-i în fiecare săptămână, în ciuda antrenamentelor dese: câte unul în fiecare dimineaţă a fiecărei zile lucrătoare, 2 în zilele de vineri şi încă unul sâmbătă dimineaţa, înainte să plece acasă, la Osmancea. Dacă mulţi sportivi de performanţă ar spune că au ales acest drum deoarece le place şi pun pasiune în ce fac, Georgiana o face pentru toate premiile pe care le-ar putea câştiga. Am putea spune că o face pentru orgoliul ei şi mai puţin din motive spirituale: competiţia care i-a plăcut cel mai mult a fost cea din Lituania, când a stabilit recorduri demne de luat în seamă în lumea halterofililor, şi deloc pentru oraşul în care s-a ţinut competiţia, Klaipeda. De fapt, se pare că doar competiţia în sine contează şi mai puţin detaliile legate de timpul sau locul în care se ţine. Şi se pare că orgoliul este o motivaţie bună: rezultatele sale, 55 de kilograme la "smuls", 79 de kilograme la "aruncat" (record naţional) şi 134 de kilograme în total, au reprezentat nu numai recorduri naţionale, pe care Georgiana Dudoglu le deţine de la concursul de Cupa României din primăvara anului 2013, ci şi noi recorduri europene la Juniori 2.

Antrenamentele durează aproximativ o oră, o oră şi jumătate, dar sunt foarte obositoare. "Dacă vrei să faci performanţă, aşa cum vreau eu, trebuie să respecţi nişte reguli şi să faci unele sacrificii legate de ce alimente consumi, de orele pe care le dormi...", ne spune Georgiana. Dacă la început cunoscuţii îi spuneau că e nebună "că se apucă ea să ridice greutăţi", ei bine, după câteva medalii, cupe şi diplome, au început să o susţină şi să se mândrească cu ea, alimentându-i astfel orgoliul şi mai mult. Dar nu toţi sportivii pot fi şi campioni şi disciplinaţi. Recent, Georgiana a fost sancţionată de Biroul Federal din cauza unor acte de indisciplină în ceea ce priveşte regimul alimetar, de odihnă şi de antrenament, escapade nocturne sau conflicte verbale cu antrenorul de la club, raportate chiar de acesta. La rândul ei, sportiva l-a acuzat pe antrenor că este prea sever. De asemenea, aceasta intenţiona să părăsească clubul pentru un altul, cu un program mai puţin strict, de unde şi reacţia Biroului de a o sancţiona suspendând-o pe viaţă în cazul în care pleacă de la L.P.S. Constanţa. Astfel, Federaţia de Haltere a acceptat vinovăţia sportivei şi actele de indisciplină semnalate de către Angheluş Beşleagă, antrenorul său. Dudoglu apăruse, anterior, şi în faţa consiliului de la L.P.S., unde s-a propus excluderea ei din club, dar şi din viaţa sportivă, dar după o discuţie cu familia, conducerea instituţiei de învăţământ a considerat că mai merită o şansă, decizie care o trimite pe Dudoglu la următoarea competiţie ce va avea loc în Bistriţa, în data de 10 noiembrie.

Cristina MARIN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212