REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Gepeto Impex, a foștilor liberali Boroianu și Muhscină, aproape de o nouă insolvență! S-au împrumutat 5 milioane de lei

Gepeto Impex, a foștilor liberali Boroianu și Muhscină, aproape de o nouă insolvență! S-au împrumutat 5 milioane de lei

Replica API 6 iulie 2022 | 21:35 4982

Foștii liberali Robert Boroianu și George Muhscină și-au revenit miraculos după problemele financiare pe care le-au avut cu firma GEPETO. Societatea abia a ieșit din insolvență, dar a reușit să bifeze un profit de aproximativ 60 de milioane de lei, în 2020. Iată că anul 2021 nu le-a mai adus același succes, abia reușind să bifeze un profit de 900.000 lei, rămânând și fără angajați. Să fie la un pas de insolvență, din nou?! Pentru a o evita, asociații au contractat o linie de credit de 5 milioane de lei.

George Muhscină

În 2015, criza economică a lovit din plin societatea Gepeto Impex, deținută de Robert Boroianu și George Muhscină, ”trădătorii din PNL”, după cum îi numesc foștii lor colegi. Aceștia au fost nevoiți să pună lacătul pe ușă, iar după 5 ani de reorganizare, în iunie 2020, s-a încheiat procedura insolvenței, considerând că au fost îndeplinite toate obligațiile de plată asumate prin planul confirmat, precum și plata creanțelor curente scadente. În timp ce alții au nevoie de ani buni pentru a se repune pe picioare, Boroianu și Muhscină parcă nu au dormit tot anul, reușind, în 2020, să bifeze un profit de peste 56 de milioane de lei. Ce s-o fi întâmplat, însă, anul trecut, dacă abia au reușit să atingă profitul de 900.000 de lei, iar de la 200 de angajați, cât au avut în 2020, să ajungă la…0 angajați ?! Mai mult, acționarii au decis contractarea unei linii de credit de 5 milioane de lei cu ipotecarea conturilor societății.

Conturile societății, ipotecate

Contractarea facilității de credit s-a făcut prin subprogramul Agro IMM Invest, la Credit Agricole Bank Romania S.A. în scopul finanțării nevoilor de capital de lucru aferente activității curente. Facilitatea de credit este contractul prin care o instituţie de credit, o instituţie financiară nebancară sau orice altă entitate autorizată prin lege specială se obligă să ţină la dispoziţia clientului o sumă de bani pentru o perioadă de timp determinată sau nedeterminată. Pentru garantarea creditului societatea a constituit Ipoteca mobiliară legală asupra tuturor conturilor curente ale societății deschise la bancă.

Aurel Robert Boroianu

Aurel Robert Boroianu a fost împuternicit pentru ca în numele și pe seama societății, să negocieze cu Banca termenii si condițiile creditului, având puteri depline sa aprobe, încheie și semneze orice document contractual cu banca, precum si cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii - S.A. - IFN.

Structura capitalului social al firmei Gepeto Impex este următoarea: George Muhscină deține 51,00% din capitalul social al societății, Aurel Robert Boroianu deține 39,00% din capitalul social al societății, RCV Solutions & Management - S.R.L. deține 10,00% din capital.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oamani de afaceri...
0
0
In cazul insolventei, la iesirea din insolventa totalul sumelor care nu se vor mai plati creditorilor se adnoteaza ca profit dar practic societatea comerciala niciodata nu are efectiv acel profit in conturi. Practic acel profit este suma care nu a mai fost platita creditorilor prin planul de reorganizare. Ex se poate accepta ca societatea insolventa sa plateasca doar 10 procente din masa credala de unde rezulta ca 90 de procente din masa credala vor deveni profit la iesirea din insolventa dar evident societatea nu va detine niciodata acel profit.
0
0
Astia au condus liberalii
1
0
Povesti cu cipanzei...
0
0
Muhscina , un fost politician alunecos al Constantei . Dupa plecarea din PNL , gasca cipanilor Caragheorghe - Cocargeanu - Gima a incercat activarea lui in USR Constanta , pe principiul : cine se aseamana se aduna .
1
0
astia bagga faliment dupa ce si au bagat cash,banii in buzunare, asta e metoda de fraudare ,si apoi dechid alte firme, noi, sa nu plateasca taxe la stat, tva, etc arestati urgent ,cu tot tacamul,
1
0
Se pleaca cu sacosile pline de pe fiecare tura
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367