REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Germania se angajează să apere 'fiecare colţ' dacă Rusia ameninţă statele baltice

Germania se angajează să apere 'fiecare colţ' dacă Rusia ameninţă statele baltice

Replica API 21 aprilie 2022 | 00:00 278

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a asigurat, miercuri, statele baltice de sprijinul Berlinului în faţa unei posibile ameninţări din partea Moscovei, transmite dpa.

Annalena Baerbock

NATO va "proteja fiecare colţ de teritoriu, împreună", a afirmat Baerbock după o întâlnire cu omologul său leton, Edgars Rinkevics, în capitala letonă Riga, citează Agerpres.

Ca aliaţi NATO, Letonia, Estonia şi Lituania se pot "bizui 100% pe Germania", a subliniat ea.

"Siguranţa Europei şi a noastră a tuturor este legată inseparabil de securitatea statelor baltice", a adăugat şefa diplomaţiei germane, care a început miercuri un turneu de trei zile în republicile baltice ex-sovietice - Letonia, Estonia şi Lituania.

În ce-l priveşte, omologul său leton, care a criticat lentoarea livrărilor germane de arme pentru Ucraina, a subliniat că "Germania este un partener de încredere", referindu-se la rolul trupelor germane în grupul de luptă al NATO din Lituania.

Şefa diplomaţiei germane a mai afirmat la Riga că Berlinul este pregătit să sprijine militar Ucraina pe termen mediu şi lung, "atât în următoarele trei luni, cât şi în următorii trei ani".

Ea a menţionat şi că livrarea de armament mai greu cum sunt tancurile "nu reprezintă un tabu, deşi aşa pare uneori în dezbaterile din Germania".

Berlinul a stabilit deja cu alte state din NATO şi G7 ca, dacă acestea trimit rapid Ucrainei arme mai vechi, Germania le va înlocui cu arme de producţie germană, a amintit Baerbock.

Ministrul german de externe a evocat pe de altă parte o anume "manie naţionalistă" care se instalează în Rusia şi creează tensiuni în societatea germană, dar şi în Letonia. "Nu vom permite ca societăţile noastre să fie divizate", a asigurat ea, adăugând, referitor la un posibil embargo asupra importurilor de combustibil fosil rusesc, că Germania face "eforturi uriaşe pentru a depăşi dependenţa fatală de energia rusă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212