REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Germania susţine că nu a fost luată încă o decizie cu privire la livrarea tancurilor Leopard în Ucraina

Germania susţine că nu a fost luată încă o decizie cu privire la livrarea tancurilor Leopard în Ucraina

Valentina CAMARA 21 ianuarie 2023 | 00:00 397

Noul ministru al Apărării din Germania, Boris Pistorius, a declarat vineri că nu a fost luată încă nicio decizie cu privire la o eventuală livrare către Kiev a tancurilor de asalt Leopard, de fabricaţie germană, pe care Ucraina le solicită pentru a respinge invazia rusă, relatează AFP.

Germania sustine ca nu a fost luata inca o decizie cu privire la livrarea tancurilor Leopard in UcrainaNoul ministru al Apărării din Germania, Boris Pistorius

Chestiunea "a fost discutată" între ţările care sprijină Ucraina şi care s-au reunit la Ramstein, în vestul Germaniei, însă "nu a fost luată nicio decizie", a declarat Boris Pistorius.

"Impresia" că Germania se opune livrării de tancuri Kievului este "falsă", a adăugat el în acelaşi timp.

Potrivit Reuters, Pistorius a mai precizat că nu poate spune când se va lua o decizie, dar că Germania este pregătită să se mişte repede dacă va exista un acord între aliaţi.

"Toate argumentele pro şi contra trebuie analizate cu foarte mare atenţie", a subliniat el. ''Ne revine responsabilitatea de a reflecta atent la consecinţele pentru toate părţile în conflict'', a mai spus noul ministru german al apărării.

Guvernul german al cancelarului Olaf Scholz a părut reticent în a autoriza re-exportul tancurilor din ţările care le folosesc, de teama de a nu provoca Rusia. Pe de altă parte, guvernul de la Berlin afirmă că nici nu a primit cereri oficiale din partea altor ţări pentru a autoriza re-exportul unor tancuri Leopard către Ucraina.

Unii aliaţi, dar şi Ucraina susţin că îngrijorarea Germaniei este deplasată, pentru că Rusia deja s-a angajat total în război, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este numai din cauza hotului scholz. Mwistul bolnav de alzheimer e rusofon si nu poarta cojones.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614