REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Geronimo Brănescu a avut probleme și cu Poliția

Geronimo Brănescu a avut probleme și cu Poliția

Replica API 23 aprilie 2022 | 23:53 1183

Geronimo Brănescu, fost șef al DSVSA Constanța și al ANSVSA, a fost foarte ocupat. La un moment dat, Replica scria că... s-a dat dispărut. Însă, iată că a fost foarte ocupat. Pe lângă lupta din instanță pe care a dus-o pentru a reveni la șefia ANSVSA, iată că a avut și alte drumuri la instanță întrucât a cam rămas cu permisul de conducere suspendat. Și nu o dată...

Geronimo Brănescu

A rulat cu viteză pe A3

Una dintre problemele cu care s-a confruntat a fost că a depășit viteza legală de circulație pe A3, pe direcția București. Mai exact, potrivit procesului verbal de contravenție, la km 17, a fost sancţionat contravențional pentru fapta contravenţională constând în depăşirea vitezei legale, autoturismul fiind înregistrat radar cu viteza de 183 km/h. Geronimo Brănescu a contestat în instanță procesul verbal, invocând că pot apărea erori ale aparatului radar, că era ceață, frig, că erau în zonă stâlpi de electricitate, că avea anvelopele autovehiculului supradimensionate și că treceau și alte mașini. Competența a fost declinată de la Judecătoria Fetești, la Judecătoria Buftea, acolo unde i-a fost respinsă cererea. Decizia nu a fost definitivă, iar Brănescu a depus apel, care i-a fost respins în iunie 2021, la Tribunalul Ilfov.

Depășire neregulamentară între Râșnov și Predeal

O altă faptă a lui Geronimo Brănescu a fost înregistrată între Râșnov și Predeal, unde oamenii legii i-au suspendat permisul de conducere. Nu s-a lăsat nici de această dată, mergând în instanță. Potrivit procesului verbal de contravenție, la data de 14.04.2020, Geronimo Brănescu a condus un autoturism pe DN 73, Km 10, din direcția Râșnov spre Predeal și a efectuat manevra de depășire a autoturismului, care circula regulamentar în fața sa, în zona de acțiune a indicatorului ”depășire interzisă”, încălcând marcajul axial linie continuă, circulând efectiv pe sensul opus de mers. Brănescu a menționat că mașina din față mergea pe avarii și că toate vehiculele o depășeau, iar în zona respectivă nu era marcaj cu depășirea interzisă. Însă, degeaba, magistrații din cadrul Judecătoriei Zărnești i-au respins plângerea pe 26.01.2021.

Decizia nu a fost definitivă, a depus apel, însă, pe 21.09.2021, magistrații au luat act de retragerea apelului.

Trimis în judecată de DNA

Geronimo Brănescu, a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție. Parte civilă în dosarul s-a constituit Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanța pe 15.04.2022. Deja a ajuns pe cameră preliminară, așa cum este procedura, termenul fiind stabilit pentru data de 10.05.2022. Dacă judecătorii vor constata că rechizitoriul este în regulă, va începe judecata.

Geronimo Brănescu s-a aflat la conducerea DSVSA din anul 2012, până în anul 2017, când a fost numit în fruntea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (ANSVSA) de prim-ministrul de atunci, Sorin Grindeanu. A fost un scurt popas pentru Geronimo Brănescu, care s-a întors la DSVSA Constanța, ca mai apoi să revină în anul 2018, la decizia luată de prim-ministrul de atunci, Viorica Dăncilă. În anul 2019 a fost demis de premierul Ludovic Orban în urma incidentului din Portul Midia, unde o navă încărcată cu peste 14.000 de oi s-a răsturnat. A revenit, astfel, la DSVSA Constanța, însă a acționat în instanță demiterea sa și a câștigat la Tribunalul București și la Curtea de Apel, în noiembrie 2020. Însă, decizia a fost contestată la Curtea Supremă, care i-a respins acțiunea.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272