REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Geronimo Brănescu a DISPĂRUT SUBIT

Geronimo Brănescu a DISPĂRUT SUBIT

Replica API 3 martie 2020 | 00:05 1681

Geronimo Brănescu pare că este un jucător bun de ping pong, sau funcția sa a făcut parte întotdeauna din acest sport. Aflat în concediu medical de la sfârșitul anului trecut, fostul șef al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA) și al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (ANSVSA) este de negăsit, iar cei de la Direcție nu pot oferi informații în legătură cu activitatea lui. Nu poate fi contactat de nimeni, iar în jurul numelui său se află un mare semn de întrebare, sau chiar două. Oare Geronimo Brănescu fuge de responsabilitate, având în vedere că în mandatele sale, atât la DSVSA Constanța, cât și la ANSVSA, a avut parte de eșecuri? Sau poate că suferă de o boală atât de gravă, încât nu își poate desfășura activitatea?

Geronimo Brănescu

Postul de conducere al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța (DSVSA) este unul instabil și, totodată, temporar. Cel mai vehiculat nume în jurul acestui post este cel al lui Geronimo Brănescu, cel care a condus instituția și din anul 2012, până în anul 2017, când a fost numit în fruntea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (ANSVSA) de prim-ministrul de atunci, Sorin Grindeanu. A fost un scurt popas pentru Geronimo Brănescu, care s-a întors la DSVSA Constanța, ca mai apoi să revină în anul 2018, la decizia luată de prim-ministrul de atunci, Viorica Dăncilă. Dacă vei consulta istoricul său, vei realiza că Geronimo Brănescu este un om nehotărât și, totodată, misterios în legătură cu propria persoană. În prezent, la conducerea DSVSA Constanța este Simona Basalic, fost consilier superior în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, însă este doar o situație temporară. Comisia medicilor din cadrul DSV va decide la expirarea termenului de 90 de zile de concediu a lui Geronimo Brănescu ce se va întâmpla cu conducerea instituției.

Geronimo Brănescu a fost în centrul atenției în momentul în care a fost la conducerea ANSVSA, când, în anul 2018, preluarea funcției de conducere a instituției a concis și cu episodul de pestă porcină africană din România. Șeful de atunci, Geronimo Brănescu a fost acuzat că nu a știut să gestioneze situația și că nu a luat măsurile necesare prevenirii răspândirii epidemiei. Sfârșitul anului 2019 a venit din nou cu o veste proastă pentru Geronimo Brănescu. Aflat tot la conducerea ANSVSA, a fost demis de premierul, Ludovic Orban în urma incidentului din Portul Midia, unde o navă încărcată cu peste 14.000 de oi s-a răsturnat. Ca după orice înfrangere, Geronimo Brănescu s-a întors tot „acasă”, adică la conducerea Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța. Trecerea firească nu a durat mult. Geronimo Brănescu a intrat în concediu medical din noiembrie 2019 și nimeni nu știe nimic de persoana lui. Nici colegii din DSVSA nu pot oferi mai multe informații despre Geronimo Brănescu. Totul este un mister. Poate că fostul șef al DSVSA Constanța și ANSVSA s-a săturat de atâtea eșecuri în cariera sa și a decis să își ia un concediu de odihnă prelungit. Asta vom afla, totuși, mai devreme sau mai târziu.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ANSVSA lu' ala nici nu i se mai scoala si poate ca i bate coliva in piept .Esti cam depasit prietenas
0
1
"Frumos articol", dar scris de un handicapat care a generat reactii handicapate...
1
2
a intrat in nava sa numere el oile sa fie treaba clara
2
1
Nu poate fi gasit sau poate nu se vrea sa fie gasit,pentru ca la cat de diabolici sunt PSDei au gasit ei si cativa PNListi cu functii si dornici de inbogatire rapida si ilegala,nu acuz pe nimeni dar la cate au facut politicieni romani din 1990 pana astazi nu ma mai mira nimic.
3
1
este finul lui porcul de Nicusor Constantinescu care l-a pus sef cu japca in detrimentul lui Romeo Lazar. In schimb Simona este atat de buna de pula . . . . . . . !!!! Romeo stie !!!
13
3
e din fetesti deci acolo e sigur la o cafea cu alti martafoi
4
4
Cautati-l la Colonade dupa ora 12. Hai noroc, Gero.
7
2
De ce nul cautati la fetesti unde are asa zisa ferma langa autostrada la primul peco la iesire de la statia de tacxare
8
2
Un excroc de partid priceput in sifonarea banilor .Caracter zero.Un PSDIST ADEVARAT
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212