REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Gheorghe cere termene precise şi bugetări multianuale pentru obiectivele de infrastructură mare

Gheorghe cere termene precise şi bugetări multianuale pentru obiectivele de infrastructură mare

Replica API 10 decembrie 2015 | 00:00 239

Deputatul UNPR Florin Gheorghe aşteaptă de la Guvernul Cioloş ca proiectul de buget publicat pe pagina Ministerului Finanţelor să fie substanţial modificat înainte de transmiterea către Parlament, în special în ceea ce priveşte investiţiile publice: „La audierile din Comisia pentru buget a doamnei ministru Dragu, domnia sa chiar a făcut o impresie bună. De aceea a şi luat votul unanim al tuturor membrilor comisiei. S-a descurcat bine, în special pe marginea principalelor provocări ale economiei româneşti şi a promis modificări radicale în filosofia bugetară din 2016. Mai mult, atât domnia sa, cât şi premierul au promis că vor acorda o atenţie deosebită proiectelor de infrastructură mare şi, în plus, fără să le-o ceară nimeni, au vorbit despre prioritizarea investiţiilor şi despre două segmente de autostradă pe care le aşteaptă toţi românii. Mai precis, este vorba despre tronsonul Sibiu-Piteşti şi despre autostrada Iaşi-Târgu Mureş, asupra cărora s-au angajat că vor demara lucrările încă din 2016. După publicarea proiectului de buget pe site-ul Ministerului Finanţelor, am avut curiozitatea să văd dacă ceea ce s-a promis a prins consistenţă. Din păcate, marea transformare bugetară nu a apărut şi singura impresie pe care am avut-o a fost că doar s-a jonglat pe alocuri cu cifrele, operându-se modificări între capitolele bugetare şi doar atât! Nu există proiecte de autostrăzi cu termene precise, nu există prioritizări de investiţii, nu există o formă radical schimbată faţă de bugetul de anul trecut!”, spune deputatul.

Florin Gheorghe consideră că bugetul pentru anul 2016 este adevăratul test pentru Guvernul Cioloş, prin care acesta poate sau nu să demonstreze că un buget de specialişti este mai bun decât unul politic: „Legea bugetului este cea mai importantă lege care se votează anual în Parlament. Chiar dacă nu a avut prea mult timp la dispoziţie, specialiştii domnului Cioloş nu au fost prea harnici şi nu par a fi dat dovadă că vor să modifice substanţial politica bugetară, că vor să crească eficienţa cheltuielilor publice şi, mai ales, că vor să creioneze o politică coerentă a investiţiilor publice. Încep să le dau crezare unor colegi parlamentari care spuneau, mai în glumă, mai în serios, că acel document nu este altceva decât bugetul lui Ponta, doar pe alocuri cosmetizat, ca să nu fie prea social-democrat. Pe bună dreptate se întrebau aceştia ... de ce oare a mai plecat Ponta dacă nimic nu s-a schimbat? Am încă suficientă răbdare şi speranţă că domnul Cioloş şi doamna Dragu nu au uitat ceea ce au promis la învestitură“, a mai precizat Gheorghe. „Pe mine mă vor convinge că lucrurile se schimbă în bine atunci când, în fişele investiţionale ale bugetului de stat voi vedea termene precise la care demarează şi la care se finalizează o autostradă, un pod sau o linie de cale ferată, dar şi banii necesari alocaţi într-un cadru bugetar multianual. Să spui că ai prevăzut nu ştiu câte miliarde pentru investiţii nu mai încălzeşte pe nimeni, pentru că la final de an tragem linie şi constatăm cu toţii că de fapt nu s-a construit nimic util pentru români, deşi banii s-au cheltuit. Politica aceasta păguboasă în legătură cu investiţiile, aşteptate de români de peste două decenii, chiar trebuie abandonată. Sper că domnul Cioloş şi doamna Dragu să nu rateze această şansă, mai ales că cea mai mare parte a parlamentarilor încă susţin acest guvern” a conchis parlamentarul.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369