REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Gheorghiţă: 2.468 de şcoli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile

Gheorghiţă: 2.468 de şcoli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile

Replica API 23 septembrie 2021 | 00:00 402

Şeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că din datele centralizate la nivelul a 26 de judeţe, până la data de 17 septembrie, sunt 2.468 de unităţi de învăţământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii care vor fi organizate în unităţile de învăţământ, iar alte 1.062 de şcoli sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate, scrie Agerpres.

"În momentul de faţă, în 26 de judeţe, prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, privind modalitatea de vaccinare în unităţile de învăţământ, la data de 17 septembrie, sunt 2.468 de unităţi de învăţământ care vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile, sunt propuse 201 centre de vaccinare proprii care vor fi organizate, o parte dintre ele, deja, sunt active în unităţile de învăţământ, iar alte 1.062 de unităţi de învăţământ sunt arondate unor centre de vaccinare din proximitate. Repet, este o situaţie centralizată la nivelul a 26 de judeţe", a afirmat Gheorghiţă la Palatul Victoria.

Şeful CNCAV a precizat că în prima săptămână de şcoală "au fost vaccinaţi, în 3 judeţe, aproximativ 69 de elevi, 23 în Vâlcea, 18 în Bucureşti, 28 la centre de vaccinare din proximitate în Hunedoara".

"În momentul de faţă sunt deschise şi active 22 de centre de vaccinare în unităţile de învăţământ în 5 judeţe - Cluj, Dolj, Hunedoara, Teleorman şi Vâlcea. Reamintesc faptul că în unităţile de învăţământ, vaccinarea se poate realiza la nivel cabinetelor medicale proprii, prin intermediul echipelor mobile sau prin arondarea la centrele de vaccinare aflate în proximitate", a informat Gheorghiţă.

În şcoli se desfăşoară acţiuni de informare în mai multe oraşe din ţară cu privire la imunizarea anti-COVID.

"S-au desfăşurat, deja, acţiuni de informare în şcoli din 26 de judeţe şi sunt în pregătire acţiuni în alte 18 judeţe", a mai precizat el.

Întrebat despre faptul că, în acest moment, vaccinarea în şcoli pare blocată din cauza reglementărilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal, şeful CNCAV a răspuns: "Eu zic că vaccinarea în şcoli nu trebuie să fie blocată din cauza faptului că nu există încă un aviz, înţeleg, de la Autoritatea Naţională de Reglementare a Datelor cu Caracter Personal, pentru protecţia datelor cu caracter personal, pentru că ceea ce noi ne dorim este ca oamenii care doresc să se vaccineze să se adreseze reprezentantului din fiecare unitate de învăţământ şi să spună că vrea să se vaccineze".

"Din momentul acela, numeric, nu nume şi prenume, numeric se centralizează doritorii şi se organizează o echipă mobilă. Formularul respectiv nu-şi doreşte altceva decât să evalueze intenţia de vaccinare, care nu are nicio legătură cu procesul în sine de vaccinare. Una este acel formular şi alta este procesul de vaccinare care se desfăşoară, repet, respectând aceleaşi reguli medicale ca în cazul celorlalte centre de vaccinare care au funcţionat şi care funcţionează inclusiv în anumite săli din unităţile de învăţământ. După aceleaşi reguli, te prezinţi la vaccinare, se efectuează triajul medical, se semnează consimţământul informat, în cazul minorilor este importantă prezenţa reprezentantului legal, părinte sau tutore, şi în felul acesta se derulează procesul de vaccinare. Nu trebuie să blocăm inutil accesul copiilor noştri la vaccinare, atât timp cât îşi doresc să facă acest lucru, părinţii doresc să facă acest lucru", a completat el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920