REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Gheorghiţă: Foarte probabil, de sâmbătă, majoritatea centrelor AstraZeneca vor avea alocat vaccin Pfizer

Gheorghiţă: Foarte probabil, de sâmbătă, majoritatea centrelor AstraZeneca vor avea alocat vaccin Pfizer

Replica API 7 mai 2021 | 01:41 1155

Coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că "foarte probabil" majoritatea centrelor de vaccinare AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, ser de la compania Pfizer.

Valeriu Gheorghiţă

Şeful CNCAV a precizat că în toate centrele AstraZeneca se va continua activitatea pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate. El a adăugat că în fiecare judeţ va exista cel puţin un centru de vaccinare AstraZeneca, "preferabil" în oraşe, în municipii, pentru cei care doresc să le fie administrat acest ser.

"Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat, începând de sâmbătă, vaccin de la compania Pfizer, unde avem un număr suficient de doze încât să putem acoperi necesarul din aceste centre. Urmează ca până mâine să primim din partea Direcţiilor de sănătate publică care sunt centrele care primesc vaccin de la AstraZeneca care vor rămâne în activitate în fiecare judeţ, în funcţie de nivelul de adresabilitate. Aş menţiona faptul că în toate centrele de vaccinare cu AstraZeneca unde s-a început activitatea de vaccinare ea se va continua pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate şi în fiecare judeţ va exista cel puţin un centru de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca, preferabil în oraşe, în municipii, pentru a da posibilitatea tuturor celor care doresc să se vaccineze cu acest tip de vaccin să se poată vaccina", a explicat Valeriu Gheorghiţă, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, miercuri, până la ora 15,00, peste 180 de persoane erau vaccinate în cabinetele medicilor de familie cu serul produs de compania Johnson&Johnson.

"În ceea ce priveşte activitatea de vaccinare cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson, pot să vă spun că, astăzi, în 14 judeţe, la care se adaugă municipiul Bucureşti, au fost activităţi de vaccinare în cabinetele de medicină de familie. Până la ora 15,00, erau peste 180 de persoane vaccinate astăzi. Sunt convins că, în perioada următoare, numărul celor care se vor putea vaccina prin cabinetele de medicină de familie va fi din ce în ce mai mare şi numărul colegilor care vor începe efectiv să vaccineze va fi, evident, mai mare. Este o perioadă care presupune o distribuire a materialelor sanitare, a numărului de doze de vaccin", a afirmat preşedintele CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă a avut miercuri o şedinţă cu reprezentanţii Prefecturilor şi ai Direcţiilor de sănătate publică privind campania de vaccinare anti-COVID.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si ce faceti cu vax albina din care doar ce ati adus milioarde de doze ,vi le autoinjectati sau le sugeti
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218