REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
12° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Gheorghiţă, la încheierea activităţii la şefia CNCAV: Ne-am dorit ca populaţia să aibă acces simplu la vaccinare

Gheorghiţă, la încheierea activităţii la şefia CNCAV: Ne-am dorit ca populaţia să aibă acces simplu la vaccinare

Replica API 4 martie 2022 | 00:00 527

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă a transmis, miercuri, un mesaj la încheierea activităţii sale la şefia Comitetului Naţional de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19, în care a afirmat că reperele sale au fost "buna-credinţă, transparenţa, onestitatea, echilibrul, deschiderea spre dialog şi comunicarea cu toţi cei implicaţi, empatia şi înţelegerea faţă de ezitările şi preocupările oamenilor", scrie Agerpres.

Valeriu Gheorghiţă

"Am fost deosebit de onorat de responsabilitatea şi încrederea acordate odată cu desemnarea mea în calitatea de preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19. Alături de echipa pe care am construit-o în această perioadă, m-am implicat cu toată priceperea şi expertiza profesională în tot ceea ce a însemnat organizarea integrată a campaniei de vaccinare, de la facilităţile de stocare, reţeaua de distribuţie, centrele de vaccinare fixe şi mobile, programarea, platformele de informare şi comunicare, până la procedurile şi instrucţiunile care au asigurat coerenţa procesului de vaccinare. (...) Fiecare persoană care a ales să se vaccineze, fiecare viaţă salvată ne-au motivat şi au reprezentat pentru noi un pas înainte, un pas către normalitate", a subliniat Valeriu Gheorghiţă, care a fost numit de la 1 martie comandant al Spitalului Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Agrippa Ionescu".

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, medicul militar a menţionat că implementarea unui proces de imunizare la scară largă a însemnat "un proces continuu de cunoaştere şi identificare a problemelor, dar mai ales de găsire a soluţiilor practice şi eficiente".

"În ultimă instanţă, ne-am dorit să eliminăm cât mai multe bariere birocratice şi logistice, iar populaţia să aibă acces simplu la vaccinare", a susţinut fostul preşedinte al CNCAV, care a evidenţiat că a fost necesar un efort comun din partea tuturor instituţiilor implicate în gestionarea campaniei.

El a mulţumit colegilor din sistemul medical şi tuturor voluntarilor implicaţi.

"De astăzi, parcursul meu profesional atinge o altă etapă. O etapă care mă onorează, dar care mă şi responsabilizează, în egală măsură. Numirea mea în funcţia de comandant al Spitalului Clinic de Urgenţă 'Prof. Dr. Agrippa Ionescu' deschide un alt drum al provocărilor, însă împreună cu întreaga echipă de conducere şi personalul medical vom duce mai departe tradiţia acestei unităţi medicale de renume. Cu sentimentul datoriei împlinite, păşesc cu încredere pe acest nou drum şi vă asigur că voi purta mereu în suflet jurământul rostit sub drapel, mereu în slujba semenilor, mereu în slujba celor aflaţi în suferinţă! Îi urez succes domnului secretar de stat dr. Andrei Baciu în perioada următoare şi-l asigur de tot sprijinul meu profesional", a completat Valeriu Gheorghiţă.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212