REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
11.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Gheorghiță: Nu există cadru legal prin care cei vaccinați la chiuvetă să fie exonerați de vină

Gheorghiță: Nu există cadru legal prin care cei vaccinați la chiuvetă să fie exonerați de vină

Replica API 11 noiembrie 2021 | 00:00 552

Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, susține că persoanele care au obținut în mod fals certificate de vaccinare nu pot fi exonerate de vină. Valeriu Gheorghiță a fost întrebat ce soluție au persoanele care s-au vaccinat la chiuvetă și acum s-au răzgândit și vor să se imunizeze cu adevărat.

„Nu cred că există cadrul legislativ care să te exonereze de vină”, a fost răspunsul lui Gheorghiță. Șeful campaniei de vaccinare a mai spus că reintroducerea persoanelor în sistem este o operațiune complicată, scrie Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

„Asta înseamnă să intri în baza de date, să ștergi persoana respectivă și ulterior să o reintroduci.... Foarte bine ar putea veni o persoană care este vaccinată și care vrea să se mai vaccineze o dată... A decredibilizat campania nu doar pe plan intern, ci și în plan internațional”, a explicat Gheorghiță. Totuși, autoritățile vor încerca să găsească o soluție.

„Cred că trebuie să ne gândim foarte bine, din punct de vedere epidemiologic pe noi ne interesează ca toate persoanele să fie vaccinate”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță. Poliția a început sute de anchete care vizează fenomenul numit „vaccinarea la chiuvetă” în cadrul căruia numeroși cetățeni au obținut certificatul de vaccinare fără a se imuniza.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272