REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ghimbirul: 6 efecte secundare periculoase pe care ar trebui să le cunoașteți

Ghimbirul: 6 efecte secundare periculoase pe care ar trebui să le cunoașteți

Replica API 9 august 2022 | 00:00 897

Ghimbirul este folosit pentru vindecarea afecțiunilor comune precum răceala, tusea, digestia și durerile de stomac. Este dovedit că ameliorează greața, diareea și vărsăturile.

Cu toate acestea, deoarece are un efect de încălzire, consumul unei cantități prea mare de ghimbir poate provoca diverse complicații de sănătate.

Ghimbirul poate produce arsuri la stomac, balonare și disconfort, în afară de a duce la probleme cardiace.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute efecte secundare ale consumului de ghimbir:

1. Risc de avort spontan: Excesul de ghimbir dăunează contracțiilor uterului. Dacă ești însărcinată evită aportul de mult ghimbir în dieta ta zilnică. În timpul sarcinii, excesul de ghimbir poate provoca, de asemenea, arsuri la stomac severe și reflux acid, în afară de o criză gravă de grețuri matinale. Efectele ghimbirului asupra unui copil nenăscut nu au fost încă dovedite, de aceea este mai bine să-l evitați.

2. Probleme cu inima: Consumul prea mare de ghimbir poate provoca palpitații ale inimii, vedere încețoșată și chiar un risc crescut de insomnie. Poate provoca chiar tensiune arterială scăzută și atacuri de cord.

3. Deranjări stomacale: Este o ironie că, în timp ce ghimbirul vindecă indigestia și alte probleme ale stomacului, un consum prea mare poate provoca aceleași probleme. Ghimbirul poate crește producția de bilă, ceea ce ar putea duce la stimularea gastrică și o deranjare a stomacului. Ghimbirul provoacă, de asemenea, multă producție de acid.

4. Dăunează pacienților cu diabet: Prea mult ghimbir poate dăuna și pacienților cu diabet, deoarece tensiunea arterială scăzută poate provoca amețeli și oboseală.

5. Riscuri de sângerare: Dacă suferiți de o tulburare de sângerare, ignorați complet și evitați să consumați ghimbir. Consultați-vă întotdeauna medicul cu privire la medicamentele dumneavoastră.

6. Erupții cutanate: Ghimbirul provoacă și o mulțime de erupții pe piele dacă nu vi se potrivește. Poate dezechilibra producția de hormoni din organism și poate provoca roșeață și mâncărime, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108