REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Ghinea: Viziunea noastră în ceea ce priveşte reforma în domeniul digitalizării se pliază pe obiectivele UE

Ghinea: Viziunea noastră în ceea ce priveşte reforma în domeniul digitalizării se pliază pe obiectivele UE

Replica API 15 martie 2021 | 14:35 892

Viziunea României în ceea ce priveşte reforma în domeniul digitalizării este una care se pliază pe obiectivele Uniunii Europene, a scris ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pe pagina sa de Facebook, adăugând că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prevede aproximativ 4 miliarde de euro la pilonul ''Transformare digitală''.

Potrivit acestuia, obiectivele privind digitalizarea, stabilite în forma actualizată a PNRR, sunt cloud-ul guvernamental, digitalizarea în sănătate, educaţie, justiţie, dar şi digitalizarea ANAF, cu scopul ridicării nivelului de colectare a taxelor.

"Continuăm discuţiile informale cu Comisia Europeană în această etapă în care lucrăm la 'finisarea' Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Am avut astăzi o discuţie cu Margrethe Vestager, vicepreşedinta Comisiei Europene, unul dintre coordonatorii la nivelul Comisiei al procesului de elaborare şi evaluare a planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă. M-am bucurat să constat încă o dată că viziunea noastră în ceea ce priveşte reforma în domeniul digitalizării este una care se pliază pe obiectivele UE. Obiectivele noastre privind digitalizarea, stabilite în forma actualizată a PNRR, sunt cloud-ul guvernamental, digitalizarea în sănătate, educaţie, justiţie şi nu în ultimul rând digitalizarea ANAF, care să contribuie la ridicarea nivelului de colectare a taxelor (unde stăm prost, mult sub media UE). Avem alocaţi aproximativ 4 miliarde de euro pilonului Transformare digitală, există componente digitale şi în reformele şi investiţiile din ceilalţi piloni. M-am bucurat să aud adjectivul ambiţios' în timpul discuţiei", a notat Ghinea, scrie Agerpres.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a subliniat că a discutat cu Margrethe Vestager şi despre nevoia de investiţii în autostrăzi, în condiţiile în care România este ţara care solicită cele mai multe fonduri pentru sectorul rutier.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272