REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Giani Nedelcu, despre italienii care pot prelua clubul: Au bani să ţină toată Liga 1

Giani Nedelcu, despre italienii care pot prelua clubul: Au bani să ţină toată Liga 1

Replica API 20 aprilie 2013 | 00:00 158

Săptămâna viitoare, decisivă: Farul va avea doi investitori sau nici unul

Săptămâna viitoare, decisivă: Farul va avea doi investitori sau nici unul

Farul riscă desfiinţarea! Echipa fanion a Constanţei poate ajunge în situaţia în care să nu mai fie finanţată, moment în care fosta glorie a judeţului va rămâne istorie. Deşi patronul grupării constănţene a declarat că se află de două luni în discuţii cu o firmă puternică din Italia pentru cedarea majorităţii, toată această acţiune se opreşte când vine vorba de datorii. Insolvenţa nu-i sperie pe italieni, întrucât aceştia au susţinut că acest aspect nu reprezintă o problemă, ci datoria pe care vor trebui să o achite către fostul patron, Gheorghe Bosânceanu, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. "S-a discutat cu nişte persoane din Italia, care când au văzut hârtia care nu o am de la Bosânceanu, a căzut orice discuţie până când voi lua hârtia, dacă ne-o va da. Indiferent dacă iau hârtia sau nu o iau, mă retrag pentru că nu am de ce să mai stau, atât timp cât nu am hârtia aia şi bag bani într-un sac fără fund, nu văd de ce aş mai continua. În situaţia în care iau hârtia, acea societate vine alături de mine şi atunci îmi este mult mai uşor. Eu rămân cu o parte mai mică. Este vorba despre o firmă foarte puternică din Italia, care se ocupă cu energia eoliană pe tot globul, au în Cambodia, Zimbabwe. Au bani să ţină toată Liga 1, nu doar o echipă. Eu am mai discutat cu domnul Bosânceanu, dar dacă dânsul nu-mi dă hârtia aia, eu ce să fac?", a declarat, pentru "Replica", patronul Farului, Giani Nedelcu.

"Concret, eu nu mai continui"

Patronul ultimei clasate din Liga a II-a a ajuns la capătul puterilor. Acesta se gândeşte şi la planul personal, atunci când ia în calcul retragerea de la Farul. "Concret, eu nu mai continui. Pot să nu mai continui de săptămâna viitoare. Încă nu m-am hotărât, dar în principiu săptămâna viitoare ar fi ultimele zile. Nu vine nimeni lângă mine, atât timp cât trebuie să preia nişte datorii. Eu nu ţin neapărat să îmi dea hârtia, dacă vrea bine, dacă nu iarăşi bine. Sincer, dacă nu-mi dă hârtia cred că-mi face şi un avantaj, pentru că nu o să mai cheltui nici un ban. Până la urma urmei asta este, ne uităm şi la planul personal, nu doar la club. Sincer, dacă îmi dă hârtia mă obligă să continui, dacă nu-mi dă hârtia, plec acasă şi rămân cu banii pe care-i aduceam la club", a mai adăugat pentru "Replica", Giani Nedelcu.

"La insolvenţă mai avem 20 de miliarde, din 60 de miliarde"

Deşi insolvenţa ar părea la prima vedere o sperietoare pentru investitorii care pot veni alături de actualul patron, italienii cu care Giani Nedelcu a purtat discuţii nu au avut nici o problemă în a prelua clubul cu tot cu insolvenţă, întrucât 40 de miliarde din cele 60, au fost plătite. "Să fiu corect, dacă o dă bine, dacă nu o dă iarăşi bine, pentru că aici pierd bani, nu câştig. Acum, poate se gândeşte la mine şi-mi face un bine şi nu mi-o dă. Aceşti italieni care au venit şi cu care am discutat i-am văzut mai serioşi şi mai hotărâţi ca niciodată. Discuţiile se poartă de vreo două luni. Ei au făcut şi un audit, au văzut datoriile pe care le mai avem noi la insolvenţă, care nu ar fi o problemă, dar datoria aia de 10 milioane este o problemă pentru orice club, nu doar pentru Farul. La insolvenţă mai avem 20 de miliarde, din 60, pentru că am plătit 40 până acum", a conchis Nedelcu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272