REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Gică Hagi, în topul celor mai frumoase goluri din Champions League

Gică Hagi, în topul celor mai frumoase goluri din Champions League

Replica API 2 mai 2020 | 00:00 1239

Golul marcat de Gică Hagi în poarta celor de la AS Monaco, în sezonul de Champions League 2000-2001, a fost inclus de France Football în topul celor mai frumoase reușite din istoria competiției.

Golul de poveste al ”Regelui” ocupă locul 19 în top 50, în opinia francezilor. Cu Mircea Lucescu antrenor și cu Hagi și Gică Popescu în teren, Galatasaray a ajuns atunci până în fazele eliminatorii ale competiției, reușind să treacă de o grupă cu Sturm Graz, Rangers și AS Monaco.

A fost chiar ultimul sezon al lui Hagi din cariera de fotbalist. Fostul lider al Generației de Aur s-a retras în 2001 de la Galatasaray, echipă cu care a cucerit patru titluri, o Supercupă, o Cupă a Turciei și o Cupă UEFA.

Hagi a devenit, mai târziu, antrenor al lui Galatasaray în două mandate. În sezonul 2004-2005 a strâns 47 de meciuri pe banca turcilor, reușind să câștige Cupa, iar în 2010 a revenit pentru alte 24 de meciuri.

Gică Hagi se revoltă. ”Regele” este dezamăgit de faptul că fotbalul românesc a ajuns atât de jos și nu vrea să accepte această situație, dar știe cum ne putem redresa.

Hagi consideră că România ar trebui să o ia pe rând și să ajungă la nivelul țărilor din Europa de est, pentru că altfel fotbalul nostru riscă să ajungă în ”lumea a cincea.”

”Noi trebuie să dominăm estul Europei, să vedem ce bugete au ele, la ce nivele au ajuns ele să plătească, iar apoi să adaptăm și la partea cealaltă. Prima data trebuie o analiză pe Europa de est. Ce buget au țările de lânga noi, cu care ne batem la cupele europene. Dacă nu, va fi greu. Putem produce doar miracole, din când în când.

E clar că ne ducem în lumea a treia, a patra, a cincea, cum toți o spuneți, dar realitatea cam asta e.

Eu nu accept, am concurat la nivelul cel mai mare. Eu și generația mea nu acceptăm, noi am concurat la nivelul cel mai mare. Asta a fost șansa noastră, norocul nostru. Am crescut și ne-am dezvoltat, într-o perioada în care România era pe plan înalt la toate sporturile, inclusiv la fotbal”, a declarat Gică Hagi la Digi Sport Special, potrivit digisport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212