REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Gică Slabu candidează pentru un post de parlamentar

Gică Slabu candidează pentru un post de parlamentar

Replica API 21 septembrie 2011 | 00:00 93

Partidul Poporului zice că ia cel puţin 5 mandate de consilieri municipali la Constanţa

Partidul Poporului zice că ia cel puţin 5 mandate de consilieri municipali la Constanţa

Preşedintele Partidului Poporului Dan Diaconescu Filiala Constanţa, Gheorghe Slabu, a organizat marţi o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre obiectivele şi principalele proiectele pe care le va pune în practică, odată cu intrarea în legalitate partidului. Tot în cadrul conferinţei, Gheorghe Slabu a precizat că are intenţia să candideze pentru un mandat de parlamentar, dar şi faptul că la alegerile din 2012 partidul pe care îl conduce nu este interesat de o alianţă politică.

"Partidul Poporului a devenit, începând de luni, un actor politic principal pe scena politică. Ne aşteaptă o misiune dificilă, trebuie să ne comportăm ca un partid responsabil faţă de locuitorii ţării. Primul proiect pe care-l avem în vedere ar fi consolidarea Organizaţiilor Judeţene şi întărirea tuturor Organizaţiilor locale. Obiectivul principal este atragerea de partea noastră a cât mai mulţi membri care n-au făcut politică până acum şi membri care nu s-au regăsit în niciun partid din scena politică. După înregistrarea partidului, am primit foarte multe solicitări de înscriere în PP, inclusiv mulţi membri din afara ţării. (...) Vrem să ne situăm la 15-20 procente şi să câştigăm un număr de 4-5 primari", a declarat Gheorghe Slabu, preşedintele Organizaţiei Judeţene Constanţa a PP. Cât despre o eventuală alianţă, preşedintele Organizaţiei Judeţene Constanţa exclude orice colaborare cu vreun partid. "Am discutat şi la Bucureşti, cu Dan Diaconescu, şi am ajuns la concluzia că PP nu are în vedere nici o alianţă politică pentru alegerile 2012. Vrem să atragem de partea noastră oamenii nemulţumiţi şi să le găsim alternativele de care au nevoie. Nu excludem varianta unei alianţe pe viitor, dar pentru moment nu este cazul", a precizat Slabu. "Protocolul cu PIN rămâne de rezervă. S-ar putea să ne folosim, aproape de alegeri de el, dar acum nu cred că este cazul", a clarificat Ion Radu, prim-vicepreşedintele PP DD. Tot Radu a mai precizat faptul că în câteva zile vor declanşa alegerile în localităţi, pentru stabilirea conducerilor organizaţiilor. La conferinţa de presă au mai participat preşedintele Organizaţiei Locale Eforie, Marius Avram, respectiv Organizaţia Locală Năvodari, reprezentată de Constantin Ionescu. Acesta din urmă, în urma discursului său, a făcut remarca: "Sper ca la alegeri, PP să ocupe un loc secund, după USL". Atrăgându-i-se atenţia că nu s-a format această alianţă la Năvodari, a rectificat: "Atunci după PSD... dacă va mai candida Nicolae Matei din partea acestui partid", Ion Radu continuând: "dacă nu, poate îl luăm la noi". Membrii partidului lui Dan Diaconescu, Organizaţia Judeţeană Constanţa, au anunţat că vizează un număr minim de 7-10 consilieri judeţeni şi 5-7 consilieri locali la nivelul municipiului. Cât despre candidaţii la alegerile din 2012, aceştia vor fi cunoscuţi abia peste vreo patru - cinci luni.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272