REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Lun., 20 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6308
6.5° Constanța Luni, 20 Martie 2023 Anul XX Nr. 6308

Goldman Sachs şi-a revizuit prognozele de creştere pentru SUA după criza bancară

Goldman Sachs şi-a revizuit prognozele de creştere pentru SUA după criza bancară

Valentina CAMARA 17 martie 2023 | 00:00 96

Grupul bancar Goldman Sachs şi-a revizuit, miercuri, prognozele privind ritmul de creştere înregistrat de economia americană la finele acestui an, citând riscurile la adresa creditării create de faptul că băncile mici vor restrânge împrumuturile pentru a-şi proteja lichiditatea în contextul crizei bancare, transmite AFP.

Goldman Sachs si-a revizuit prognozele de crestere pentru SUA dupa criza bancara

Analiştii de la Goldman Sachs se aşteaptă ca Produsul Intern Brut al SUA să înregistreze un avans anual de 1,2% în trimestrul patru, mai puţin cu 0,3 puncte procentuale comparativ cu estimările anterioare.

Băncile regionale din SUA au trecut printr-o perioadă dificilă în ultimele zile după ce SVB Financial Group a fost închisă de autorităţile de reglementare la finele săptămânii trecute. Colapsul acestei bănci, care era un creditor important pentru firmele din sectorul tehnologiei, a alimentat temerile cu privire la o posibilă goană a deponenţilor pentru a-şi retrage economiile din bănci, care ar pune băncile într-o situaţie dificilă deoarece vor căuta să facă rost de fonduri pentru a acoperi cererile de retragere a depozitelor.

Tomis Park 1 - Ad.
Tomis Park 1 - Ad.

Goldman Sachs estimează că persistă stresul la unele bănci, în pofida faptului că agenţiile federale au acţionat cu hotărâre pentru a consolida sistemul financiar.

Marţi, agenţia de evaluare financiară Moody's a revizuit perspectiva de rating pentru sistemul bancar american, de la "stabilă" la "negativă", potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
21513104736
5/49
29263182225
joker
4561015219