REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Google a anulat subvenţia pentru un site ungar pro-Orban

Google a anulat subvenţia pentru un site ungar pro-Orban

Replica API 5 aprilie 2019 | 00:00 409

Compania Google nu va mai acorda subvenţie unui site de informaţii ungar, considerat o platformă de propagandă pentru guvernul lui Viktor Orban, a anunţat miercuri grupul, informează joi AFP.

Casa-mamă a site-ului de informaţii Origo, New Wave Media, nu mai figurează pe lista proiectelor care urmau să primească o subvenţie din partea Fondului pentru inovare digitală a presei din Europa.

"După ce am efectuat mai multe verificări, am decis să nu mai acordăm subvenţie pentru New Wave Media", a confirmat Google pentru AFP.

Săptămâna trecută, organizaţia independentă MediaPowerMonitor a formulat întrebări în legătură cu decizia Google de a acorda o sumă de până la 50.000 de euro pentru New Wave Media, pe care o descrie ca fiind un "susţinător fervent al regimului corupt condus de premierul de extremă dreapta Viktor Orban".

Nieman Journalism Lab de la Universitatea Harvard a anunţat miercuri că New Wave Media a dispărut de pe lista subvenţiilor Google după ce organizaţia a chestionat gigantul internetului cu privire la îngrijorările formulate de MediaPowerMonitor.

"Susţinerea acordată de Google unei mass-media de propagandă ar fi fost văzută prost", potrivit lui Gabor Polyak, analist de la Budapesta. "Însă, în final, retragerea finanţării este o decizie curajoasă şi spectaculoasă", a spus el, atenţionând totodată că Google "se poate aştepta la o mediatizare proastă în presa grupurilor media pro-guvernamentale" din Ungaria.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Compania Google e pe duca!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272