REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Google respinge ideea împărţirii costurilor reţelelor cu operatorii europeni de telecomunicaţii

Google respinge ideea împărţirii costurilor reţelelor cu operatorii europeni de telecomunicaţii

Alina FAT 27 septembrie 2022 | 00:00 316

Google, divizie a companiei americane Alphabet, a respins luni solicitarea operatorilor europeni de telecomunicaţii ca giganţii din domeniul tehnologiei să suporte unele costuri ale reţelei de telecomunicaţii a Europei, spunând că ideea care se vehiculează de zece ani este în defavoarea consumatorilor, iar compania investeşte deja milioane în infrastructura pentru internet, transmite Reuters.

Comentariile lui Matt Brittin, preşedintele Google pentru zona EMEA (Europa, Estul Mijlociu şi Africa) vin în contextul în care Comisia Europeană se pregăteşte să solicite opiniile ambelor părţi înainte de a face o propunere legislativă care ar putea forţa companiile din domeniul tehnologiei să ajute la plata implementării 5G şi a cablurilor din fibră optică în cele 27 de state membre ale blocului comunitar.

Deutsche Telekom, Vodafone, Orange, Telefonica şi alţi 12 operatori europeni de telecomunicaţii susţin că giganţii americani din domeniul tehnologiei, cum ar fi Google, Meta şi Netflix, sunt responsabili pentru mai mult de 50% din tot traficul internet şi ar trebui să suporte o parte din costul modernizării infrastructurii.

Ideea ar putea perturba neutralitatea Europei în domeniul internetului sau accesul deschis la internet, a declarat Brittin. Acesta a adăugat: "Introducerea principiului "cel care trimite plăteşte" nu este o idee nouă şi ar schimba semnificativ principiile accesului deschis la internet. Aceste argumente sunt similare cu cele pe care le-am auzit în urmă cu zece ani sau mai mult, şi nu vedem noi date care să schimbe situaţia".

"Ar putea avea un impact negativ asupra consumatorilor, în special într-o perioadă de creştere a preţurilor", a avertizat Brittin.

El a explicat că Google, proprietarul YouTube, şi-a îndeplinit sarcina de a deveni mai eficient pentru furnizorii de servicii de telecomunicaţii prin investiţii de milioane de euro.

"În 2021, am investit peste 23 milioane de euro în cheltuieli de capital, majoritatea în infrastructură", a explicat oficialul Google.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218