REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Gospodarii vând porci pe internet, ca la supermarket!

Gospodarii vând porci pe internet, ca la supermarket!

Replica API 14 martie 2020 | 00:00 1346

Deși fostul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a anunțat în 2019, că este necesar să implementăm regulamentul european în vederea creșterii porcilor la domiciliu cu un număr limitat, ANSVSA, a tramsmis, printr-un comunicat de presă, că nu interzice și nu limitează creșterea porcilor în gospodării.

"Acest ordin ține de un regulament european pe care trebuie să îl implementăm în România. Motiv pentru care trebuie să elaboră, și noi acte normative care să reglementeze prevederile acestui regulament. Până la cinci porci poate crește orice cetățean din România. Porcii sunt destinați autoconsumului. Tot ce este peste cinci înseamnă că te-ai gândit să faci o activitate comercială. Eu știu foarte bine ce înseamnă viața la țară. Ordinul spune cinci porci de la 30 de kilograme. Dacă depășește efectivul se duce și să se înscrie, fără a plăti o taxă, se ia în evidență pentru că porcii urmează să fie vânduți", a declarat Petre Daea, ministru Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în urmă cu un an.

"Nu cred că este important numărul porcilor dintr-o gospodărie, ci ceea ce se întâmplă cu ei. Pot să fie doi porci, nu cinci și omul să nu-i sacrifice în gospodărie și să facă mai mult rău decât unul care are șase porci, dar care nu părăsesc gospodăria, pentru că îi taie și îi comnsumă acolo" , a spus actualul ministru al Agriculturii, Nechita-Adrian Oroș, în decembrie 2019.

În data de 2 martie 2020, ANSVSA a precizat că în urma informațiilor eronate apărute, nu interzice și nu limitează creșterea porcilor în gospodării. ANSVSA a pus în dezbatere publică un proiect de ordin prin care se stabilesc reguli minimale de bună practică în creșterea porcinelor, acestea fiind benefice pentru creșterea suinelor în sistem gospodăresc, dar și pentru dezvoltarea micilor ferme. Prin urmare, găsirea unei soluții optime pentru proprietari, este o prioritate a conducerii ANSVSA, iar creșterea suinelor în gospodării, nu va fi interzisă, cu condiția ca aceștia să respecte normele minime de biosecuritate, fiind posibilă în continuare, desfășurarea activității în acest sens.

Cu toate astea, oamenii au liber la creșterea porcilor în propriile gospodării, fără nici o limită impusă, deși comercializarea este interzisă prin lege. Totuși, vânzarea porcilor pe internet merge ca pe roate, iar samsarii își caută potențialii clienti, pe siteurile de socializare, acolo unde sunt etalate zeci de anunțuri în care sunt puse spre vânzare sute de porci de diferite rase și vârstă, ce oferă posibilitatea de achiziționare în viu, sau nu a cărnii acestora. Pe grupurile special create pentru comercializarea porcilor, am gasit mai multe anunțuri în care potențialii cumpărători sunt interesați de ofertele "vânzătorilor". Unii "vânzatori" au experiență în genul acesta de tranzacții, dovadă fiind recomandările date de clienții mulțumiti.

G.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si care este problema?a muncit omu' si vinde munca lui nu a altuia. Dar stiti care-i scopul acestui articol?supermarketistii sunt deranjati ca le scad vanzarile si vor sa vanda numai ei, adica cumparatorii sa nu mai aiba alte alternative la preturi muuuuuuuuuult mai mici, concurenta ii determina pe supermarketisti sa mai scada preturile si asta nu le convine, supermarketistii vor sa puna ce pret vor ei ca sa poata face un profit cat mai mare care sa-l duca in tarile lor de origine.
2
1
de cele doua marionete klaus si sica doua rapciugi care vor sa nu mai crestem porci...porcilor de porci le este frica.
2
1
aveti grije de porcii din guvern si parlament
8
1
ati descoperit internetul replimuie
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272