REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Goya 2021: Premiile cinematografiei spaniole permit excepţional recompensarea filmelor lansate exclusiv online

Goya 2021: Premiile cinematografiei spaniole permit excepţional recompensarea filmelor lansate exclusiv online

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 804

Consiliul director al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania a convenit să accepte în mod excepţional şi doar la viitoarea ediţie a premiilor Goya ca filmele selectate în competiţie să aibă premierele doar online în contextul pandemiei de coronavirus, relatează luni EFE, citată de Agerpres.

"Premiile Goya 2021 (acordate anual de Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din Spania) vor accepta excepţional acele filme care urmau să fie lansate în cinematografe dar au fost obligate să aibă premierele pe platformele VOD, ca urmare a pandemiei" de coronavirus, notează Academia într-un comunicat.

A fost modificată astfel o regulă, care prevede obligativitatea lansării filmelor în cinematografe şi cu încasări obţinute, având în vedere că sălile de proiecţii au fost închise de la decretarea stării de urgenţă.

Academia spaniolă subliniază că este vorba despre o măsură excepţională, care va afecta exclusiv cea de-a 35-a ediţie a premiilor Goya şi care are un caracter singular, determinat de perioada extraordinară pe care o traversează Spania.

"În momentul în care sălile de cinema vor putea fi redeschise în condiţii de siguranţă şi se va restabili proiecţia lungmetrajelor, Academia va considera măsura ca fiind încheiată şi se va reveni la condiţia lansării în cinematografe a filmelor care vor aspira la aceste premii", se arată în comunicat.

Academia prezidată de cineastul spaniol Mariano Barroso reiterează angajamentul prezentării filmelor în săli "ca modalitate ce permite spectatorilor să se bucure de o vizionare ideală a unui film" şi pledează pentru "experienţa colectivă şi unică a spectatorilor de a aprecia filme vizionate la cinematograf".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272