REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 6 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6386
22° Constanța Marți, 6 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6386

Grădina zoologică din Chester, Marea Britanie, a anunțat nașterea celui mai rar cimpanzeu din lume

Grădina zoologică din Chester, Marea Britanie, a anunțat nașterea celui mai rar cimpanzeu din lume

Valentina CAMARA 13 ianuarie 2023 | 00:00 156

Grădina zoologică din Chester, Marea Britanie, a anunțat nașterea celui mai rar cimpanzeu din lume. Acesta face parte dintr-o specie aflată în pericol de dispariție care mai are puține exemplare în săbăticie.

Un cimpanzeu aflat în pericol de dispariție, despre care conservaționiștii spun că este „cel mai rar cimpanzeu din lume", s-a născut la o grădină zoologică din Marea Britanie.

Grădina zoologică din Chester a anunțat că nașterea reprezintă un „impuls mic, dar vital" pentru populația speciei, care este „foarte amenințată" în sălbăticie, potrivit Mediafax.

„În ultimii 25 de ani, lumea a pierdut 80% din populația de cimpanzei occidentali, așa că sosirea unui pui sănătos aici, la Chester, ne oferă o speranță reală că putem contribui la schimbarea situației acestei specii", a declarat unul dintre reprezentanții parcului zoologic, Mike Jordan, potrivit BBC.

„Băiețelul" este sănătos și s-a împrietenit bine cu mama sa și cu restul grupului, au explicat cei de la grădina zoologică. În conformitate cu tradiția grădinii zoologice, puiul de maimuță va fi botezat după un star rock sau pop.

Jordan a mai spus că maimuțele sunt foarte amenințate în sălbăticie ca urmare a vânătorii, a bolilor răspândite de oameni și a pierderii habitatului din cauza distrugerii pădurilor din Africa de Vest.

Se estimează că în Africa au mai rămas doar 18.000 de cimpanzei occidentali. De altfel, aceasta este prima subspecie de cimpanzeu declarată în pericol critic de dispariție de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Cimpanzeii occidentali au dispărut deja din Benin, Burkina Faso și Togo, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292