REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Grădiniţe noi, creşă şi şcoală cu after school în comuna Valu lui Traian

Grădiniţe noi, creşă şi şcoală cu after school în comuna Valu lui Traian

Replica API 26 septembrie 2019 | 02:13 1222

Se poate!

Se poate!

Comuna Valu lui Traian se dezvoltă armonios pe partea de infrastructură şcolară. Administraţia locală reuşeşte să bifeze proiect după proiect: spre exemplu, grădiniţa cu program prelungit din Valea Seacă. Această grădiniţă este în stadiu avansat de construcţie, deci faza de planuri şi desene pe hârtie a fost depăşit de mult. Locuitorii pot sesiza că se lucrează intens, iar primarul Florin Mitroi declară că speră ca unitatea să fie gata până la data de 1 noiembrie: "Este o grădiniţă realizată cu fonduri atrase de echipa Primăriei Valu lui Traian, în sumă de 2 milioane 500 de mii de lei, o grădiniţă care va avea 4 săli, iar dacă socotim media de 25 de copii per sală, putem spune că 100 de copii vor avea unde să înveţe şi să se joace, iar părinţii îşi vor putea vedea de serviciu, ştiind că micuţii lor sunt în siguranţă. Prin programul prin care am accesat aceste fonduri este prevăzută şi dotarea, de la A la Z, deci nu vom contribui noi cu fonduri suplimentare. Grădiniţa va avea şi loc de joacă frumos, iar în momentul finalizării vom demara procedurile de obţinere de avize şi autorizaţie, urmând ca în anul şcolar viitor să devină funcţională", a declarat primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi.

Iar veştile bune nu se opresc aici! Cartierul Tineretului din zona F va avea grădiniţă, creşă şi şcoală. "Proiectul grădiniţă cu program prelungit şi creşă din zona F este în stadiul de precontract, de semnare a contractului pentru demararea investiţiei. Grădiniţa va avea 4 clase, iar creşa - 3 clase. La grădiniţă, o clasă va avea circa 25 de copii, iar la creşă, conform normelor, o clasă poate primi 15 copii. În total, creşa ar urma să deservească nevoile pentru 60 de copii", a precizat Florin Mitroi. Valoarea estimată este de 7 milioane de lei. În ceea ce priveşte proiectul şcolii generale cu after school şi sală de sport, proiectul este în stadiul de eligibilitate pe partea tehnică şi economică. Adică, proiectul a fost admis ca fiind eligibil, rămâne de văzut şi când vor fi alocate fondurile necesare demarării lucrărilor.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un liceu daca ar face domn primar ar fi cireasa de pe tort sa nu mearga copii iarna cu microbuzele pe frig ploaie si nu stiu unde in ce cartier in constanta...si la cum il stim se poate ambitiona si ar face ca suntem in jur de 20000 de suflete si urmeaza sa se mai stranga pe viitor succes
3
0
Mai frumoase sint la Poarta Alba.
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212