REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Grecii sunt de acord cu măsurile de concediere a funcţionarilor publici

Grecii sunt de acord cu măsurile de concediere a funcţionarilor publici

Replica API 22 iulie 2013 | 00:00 159

O largă majoritate a grecilor consideră necesare concedieri ale unor funcţionari, potrivit unui sondaj publicat duminică, după câteva zile de la adoptarea, contestată de mii de manifestanţi, a unui plan de reorganizare a funcţiei publice. Măsuri privind efectuarea unor concedieri în rândul administraţiei greceşti sunt susţinute de 60,6% dintre cei chestionaţi, alţi 36% opunându-se, relevă acest sondaj efectuat de Institutul Kapa asupra unui eşantion de 1.002 persoane, marţi şi miercuri, în cele mai intense două zile de mobilizare socială împotriva acestei soluţii supuse aprobării Parlamentului.

Celor aproximativ 70% dintre simpatizanţii Noii Drepte (dreapta) şi Pasok (socialişti) - cele două partide ce formează coaliţia aflată la putere - care aprobă soluţia concedierii li se alătură 47,7% dintre simpatizanţii partidului Syriza (stânga radicală), cea mai importantă forţă a opoziţiei, care nu încetează să denunţe ravagii în rândul populaţiei şi la nivel social provocate de "livrarea" ţării supraîndatorate creditorilor UE şi FMI.

Potrivit acestui sondaj, publicat de săptămânalul To Vima, 64,5% dintre persoanele chestionate se declară, dea semenea, în favoarea desfiinţării inamovabilităţii funcţionarilor.

Parlamentul grec a adoptat săptămâna aceasta un proiect de lege privind un plan de disponibilizare a unor funcţionari, vizând pentru moment secţiile municipale de poliţie şi paznicii şcolilor, care urmează să muncească timp de opt luni cu un salariu redus, după care să accepte o nouă propunere sau părăsească funcţia publică în cazul în care o refuză.

Primele disponibilizări încep luni, iar în total aproximativ 4,200 de funcţionari vor fi vizaţi până la sfârşitul lui iulie. Alte liste cu funcţionari urmează să fie aprobate săptămânile viitoare, Grecia angajându-se să impună rapid modificări unui număr de aproximativ 25.000 de agenţi din cadrul administraţiei.

Această promisiune a permis ţării să obţină plata unei părţi a unei tranşe dintr-un ajutor internaţional în valoare 6,8 miliarde de euro, aprobat recent de zona euro şi FMI.

Reducerea funcţiei publice greceşti, ale cărei efective au crescut în decursul unor decenii de practici clienteliste ale partidelor politice, este doar una dintre numeroasele cerinţe ale creditorilor Greciei.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272