REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Grecul Skantzikas își trage două imobile pe malul Lacului Siutghiol

Grecul Skantzikas își trage două imobile pe malul Lacului Siutghiol

Replica API 17 martie 2020 | 09:54 4669

Societatea deținută Ioannis Skantzikas ridică două imobile pe malul lacului Siutghiol, în zona Universității Ovidius. Grecul a demarat procedurile pentru afla reglementările urbanistice din zonă, urmând să elaboreze un PUZ. Societatea Europroiect intenționează să construiască un imobil P+2-3E locuințe colective, amenajare parcaj auto, dar și un imobil P-P+1E funcțiuni comerciale, servicii profesionale, birouri profesiuni liberale.

Ioannis Skantzikas administrează firma Europroiect alături de Antonios Gioxas. Skantzikas, potrivit declaraţiei de avere a lui Radu Mazăre din 2008, a fost împrumutat de fostul edil-şef cu 600.000 de euro.

Societatea Europroiect este aceeași care a cumpărat în anul 1999 un teren situat într-o zonă mult râvnită de investitori și nu numai, pe faleză, deasupra plajei Modern, vizavi de hotel Ibis. Acesta visa un hotel de lux, cu 9 etaje. De altfel, a și început lucrările în anul 2003, însă proiectul a fost blocat ani mulți după ce ar fi început investiția fără a avea toate documentele valabile. Între timp, afacerea a fost vândută societății CND Residence Investment SRL care vrea să modifice, din nou, autorizațiile de construire dobândite de-a lungul anului de SC Europroiect SRL, firma grecului.

Societatea grecului a deținut imobilul nefinalizat din fața hotelului Ibis. L-a vândut

În decursul anilor, societatea lui Ioannis Skantzikas și a lui Gioxas a obținut mai multe modificări ale autorizației de construire emisă în anul 2003, atunci când au și început construcțiile la mastodontul de pe strada Mircea cel Bătrân, vizavi de Ibis. În 2006 a fost modificat din nou proiectul, la fel și în 2010, după ce s-a constatat că lucrările începute nu respectau întocmai legea. Ba, mai mult, în anul 2009 a fost adoptată o hotărâre de Consiliu Local pentru ca grecul să poată intra în legalitate. Astfel, în urmă cu 10 ani, consilierii locali au aprobat PUZ pentru modificarea indicatorilor urbanistici prin HCLM 279/2003 privind aprobarea PUD-Hotel Urban de patru stele, S+D+P+8-9 E și HCLM nr 416/2003 privind aprobare PUZ-Zona Peninsulară, intrare în legalitate, pentru construcția situată pe Mircea cel Bătrân nr 39 de pe terenul în suprafață de 300 mp, proprietatea SC Europroiect SRL. Planul a fost aprobat cu respectarea condițiilor din avizul Direcției de Culură nr 9/2009. Între timp, după ce s-au chinuit ani de zile să ridice hotelul de patru stele și nu au reușit, nici în 2014, atunci când au solicitat ultima oară modificarea AC, grecii au ”pasat” afacerea societății CND Residence Investment SRL, firmă care intenționează să modifice, din nou, autorizațiile de construire. Recent, firma a obținut certificatul de urbanism pentru ”modificare proiect-fațade, acces principal, recompartimentare interioară fără afectarea structurii pentru imobil S+D+P+9E "hotel și funcțiuni conexe" autorizat cu AC nr 2902/2003, nr 2004/2006, nr 627/2010 și nr 326/2014.”.

Europroiect SRL a fost înfiinţată în anul 1999, firma are sediul în Constanţa, iar obiectul de activitate-activități de arhitectură , de inginerie și consultanță tehnică SC Europroiect SRL. Ioannis Skantzikas deține 40% din capitalul social, iar Antonios Gioxas deține 60%.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar in Grecia de ce nu le construeste ?
7
0
Abia astept sa aveti o vara fara turisti. Atunci sa va vad cum vindeti branza si oi ca sa va platiti ratele.
10
1
Muye psd muye fagabou. Draq de neam de zdrente secaturi si koorve. Moldo Olto cocalari tzigoina
6
3
gunoaiele astea machidonesti o fac pe grecii.
11
1
Voi nu auziti cum suna ! Grecul face blocuri cu bani imprumutati de la fostul edil A ce dracu miroase ?
10
0
Fagadau mazare si gasca psd a vandut ct si tot terenu din judet stop vot psd fagadau sa se mai aeriseasca ct
9
2
MUIE PSD, PSD e cea ma mare grupare de crima organizata din Romania.
14
0
Cei trei care au speriat Constanta: R.MAZARE,NIC.CONSTANTINESCU si S.STRUTINSCY au furat mai mult decat isi poate imagina un om normal dar pentru asta aveau nevoie de lingai si pupincuristi lucru la care machidoni se pricep de minume,l-a lasat RADU si pe D .Fagadau in locul lui de a ajuns sa se spuna despre oras ca este comuna Constanta din jud.Constanta.
16
1
Sugi p....a si tu si machidonii si toti hotii care fura din avutul public!!! Nu va mai satura d-zeu tantarilor!!!
16
5
Si care e problema? Un grec face afaceri in Romania,plateste impozite in Romania,creaza locuri de munca in Romania. Mai bine vedeti cine dracu tot da strainilor resursele tarii,cine lupta ca romanii sa fie platiti cel mai prost din toata UE,cine conduce tara ca curul si creaza somaj,saracie ,nu locuri de munca.
10
18
lasa ca vin institutiile statului dupa alegeri cu multe dosare
8
1
STATUL trebuie urgent sa rechizitioneze blocurile MACHEDONILOR EVAZIONISTI ! Incepeti cu blocul lui CAMBELA de pe Soseaua Mangaliei nr. 61 !!!
21
2
cine mai este si mokangiul asta? la ei vai de mama lor
11
1
Puie Msd and mazare
11
2
Ai vandut toate terenurile noastre publice..Neamul vostru de nemernici !
21
3
Greci, mazare, fagadau.... oare cum de nimeni nu-i deranjeaza pe cei care inca construiesc vsv de Ibis? Chiar pe fata fara nicio jena. Mazare nu a disparut din businessurile constantene.
24
0
Pericolul e ca si la constanta lacurile sa fie ocupate cs snagovu, de boieri. Noi astialalti , tot gunoieri, tot gunoieri...
16
0
sa ia autorizatii acum ! Ultimele pe spaga !!!
20
0
Unde mai trantiti bai, atatea blocuri ? Ne-am saturat de blocurile voastre. Vai de mala celor ce le vor cumpara. Structura de rezistenta este ca si inexistenta - stalpi si grinzi.
30
1
katzaonii si cheaparonii ar face bloc si in locul Casinoului daca primesc aut de constructie de la Fagabou.
29
0
Ce ziar sifon! Nici macar nu are cine sa va mai bage in seama.. nici o institutie
9
10
...si pe blocurile lor !
21
2
Skandzalidis moare de foame toate afacerile sunt ale lui Strutinski.
31
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272