REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 4 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6658
8.4° Constanța Luni, 4 Martie 2024 Anul XX Nr. 6658
 

Gregorian Bivolaru, arestat în Franța! Este acuzat de trafic de persoane, răpire și agresiuni sexuale

Gregorian Bivolaru, arestat în Franța! Este acuzat de trafic de persoane, răpire și agresiuni sexuale

Virgil STOIAN 28 noiembrie 2023 | 16:44 2950

„Guru” Bivolaru a fost arestat în Franța, marți, 28 noiembrie a.c., într-o amplă acțiune a polițiștilor francezi. Gregorian Bivolaru este acuzat de trafic de persoane, răpire și de constituirea unei rețele internaționale de yoga prin intermediul căreia racola femei tinere pe care le agresa sexual.

Gregorian Bivolaru, arestat in Franta! Este acuzat de trafic de persoane, rapire si agresiuni sexualeGregorian Bivolaru

Potrivit presei franceze, au mai fost arestați încă 40 de discipoli ai lui Bivolaru.

Bivolaru a fost arestat, astăzi, în casa sa din apropiere din Paris. Este acuzat, printre altele, de trafic de persoane, trafic de femei, constituirea uni grup criminal organizat pentru răpiri de oameni, viol.

Au fost descinderi în mai multe locuri de pe teritoriul Franţei. 175 de polițiști francezi au participat la această operațiune amplă, potrivit stiripesurse.ro.

Detalii incendiare despre secta condusă de Bivolaru

Un grup de 41 de persoane, între care "guru" român Gregorian Bivolaru, au fost reţinute marţi în Franţa, sub bănuiala că au legături cu o sectă internaţională acuzată de numeroase derive sub acoperirea practicării yoga, au consemnat AFP şi franceinfo, citând surse judiciare. Informaţiile au apărut iniţial în cotidianul Liberation.

Gregorian Bivolaru (71 de ani) este fondatorul acestei mişcări internaţionale de yoga controversate, au precizat sursele. Poliţia a mobilizat pentru această operaţiune 175 de ofiţeri la Paris şi în departamentele Seine-et-Marne, Val de Marne şi Alpii Maritimi; în momentul arestării lui Bivolaru, din casa unde locuia acesta au fost "extrase" 26 de femei, unde acestea erau reţinute "în condiţii de spaţiu şi igienă deplorabile".

O sectă bazată pe „tantra yoga”

Potrivit sursei judiciare citate, primele elemente lasă să se înţeleagă că respectiva sectă internaţională era axată în special pe tantra yoga (trezirea spiritualităţii prin intermediul sexualităţii, explică franceinfo) şi că "învăţăturile" erau menite să condiţioneze victimele să accepte relaţii sexuale, folosindu-se tehnici de manipulare mentală care urmăresc suprimarea, în rândul victimelor, a oricărei noţiuni de consimţâmânt în cadrul raporturilor sexuale.

Oficiul central de urmărire a violenţelor împotriva persoanelor (OCRVP) a primit plângerile a trei femei victime ale organizaţiei care au declarat că au fost sechestrate într-un pavilion şi au fost constrânse la anumite practici sexuale. Potrivit aceleiaşi surse, "cursurile" organizate de Gregorian Bivolaru urmăreau să-i determine pe participanţi să ia parte la activităţi sexuale şi / sau fizice; mai mulţi participanţi au denunţat faptul că au fost constrânşi să-şi plătească "sejurul" făcând video-chat, în cazul femeilor, sau munci manuale, în cazul bărbaţilor.

Notificarea autorităţilor, în vara lui 2022

La sfârşitul lui iulie 2022, Miviludes (Misiunea interministerială de vigilenţă şi luptă împotriva derivelor sectare) a sesizat parchetul din Paris, după ce a fost informată de Liga drepturilor omului în legătură cu 12 plângeri ale unor foste membre ale mişcării MISA, "Mişcarea de integrare spirituală în absolut", grup cu dimensiuni internaţionale fondat de Gregorian Bivolaru la începutul anilor 1990 în România, devenit Atman în urma extinderii în străinătate.

Numeroase femei de diferite cetăţenii au declarat că au căzut victimă activităţilor organizaţiei MISA şi liderului acesteia Gregorian Bivolaru. Parchetul din Paris a lansat pe 10 iulie 2023 o anchetă pentru "abuz (asupra unor persoane în situaţie vulnerabilă) în bandă organizată de către membrii unei secte", "sechestrare în bandă organizată", "viol" şi "trafic de persoane în bandă organizată".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
condamnat apoi la apel ptr sex cu o minora la 6 ani, fugit in suedia care i-a dat azil in 2004 ptr cativa ani, prins parca in franta si adus in tara unde a facut 1 an si 2 luni si eliberat conditionat, a scapat de acuzatia de trafic de persoane cu prescriptia, acuzat in finlanda de abuzuri sexuale grave dar unde nu a mai apucat sa fie judecat si condamnat ... este cel mai mare i*******r sexual din istoria tarii care intr-o tara normala ar fi trebuit sa faca zeci de ani de inchisoare nu e cazul la noi unde autoritatile si justitia protejeaza si incurajeaza de 33 de ani infractiunile sexuale, proxenetismul si traficul de persoane
1
0
Eu ex ,fosta,,,sau cum naibii sa zic ca-mi este rușine ca am stat și la distanta cu un deșeu ca Ene Doru, un nespalat ,un fustrat ,un onanist,mi-a luat și bănuți munciți cu minutele mele sa-i dea iubitului (Petruta),,,și?! Te-a lăsat acum ,te-a băgat pe sanax ,vreau sa ajungi prejudiciul meu ▪︎După am sa trag pământ peste prejudiciu
1
0
Dorele ti-a lăsat amprenta bilele lu Petruța, acum simți și tu de ce te-am lăsat,,,,îți place cu bile lui
1
0
prins in germania
2
1
Poate cu limba le abuza )
2
0
Vedeti bai maimutelor, degeaba aveti DNA daca nu stiti chestia cu derive sexuale.
2
0
erau multe judecatoare in MISA, si la cum le batjocorea Guru, iesea urat daca-l condamnau.
15
0
free Guru, lasati-l in pace mai animalelor. Bivolaru cu Paul Surugiu Fuego sunt partenerii mei tantrici.
10
2
merita sai dea la partz, aia de la puskarie, sai sparga rozeta, altceva sai dea vreo 20 de ani de odihna, daca pu litia de la noi nu e capabila sal aresteze lau facut francezii, acolo au negrii dotati bine ..
8
0
Ce seamană cu Petre Frumuşeica
6
0
Bravo! Compensatie cu ,,scaparea" lui Chereches! Scad taxele si cresc pensiile pana in doua mii de lei,daca l-au prins pe Bivolaru?
7
0
in romanica el si ciracii lui si-au batut joc de cine stie cate fete fara sa-i deranjeze nimeni multi ani de zile; intr-un tarziu a fost inculpat ptr sex cu o minora si parca condamnat la o pedeapsa mica; nici nu e de mirare in tara in care proxenetismul si sclavia sexuala sunt politica de stat de decenii; la francezi se pare ca i s-a infundat in sfarsit cu adevarat
15
0
cine se uita la acest mascarici??care femeie cu mintea intreaga poate sa fie atrasa de aceasta mortaciune?? parca a fost dezgrofat dupa 7 ani..
14
0
I-a disperat și pe franțuji
13
1
Judecătorii și peocurărașii corupți din r*mânica l-ar fi cercetat în stare de libertate pînă s-ar fi prescris faptele ...
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
4815544473
5/49
1646443303-03-20246 8 4 7 2 1 1
joker
1812120439