2.3° Constanța Sâm., 26 Nov. 2022
Anul XX Nr. 6194
2.3° Constanța Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 Anul XX Nr. 6194

Grevă fără precedent din cauza salariilor în Marea Britanie

Cristina BĂRBUCEANU 26 noiembrie 2022 171

Chukwudubem Ifeajuna, un lucrător sanitar din sudul Angliei, își iubește meseria, dar luna viitoare va ieși în stradă timp de două zile în cadrul celei mai mari greve a asistentelor medicale britanice, despre care spune că este necesară atât pentru bunăstarea personalului, cât și a pacienților. Conform Reuters, acțiunea sindicală din 15 și 20 decembrie este fără precedent în istoria de 106 ani a sindicatului britanic al asistenților medicali și are loc în contextul în care Serviciul Național de Sănătate (NHS), administrat de stat, se pregătește pentru una dintre cele mai grele ierni din istoria sa, informează Mediafax.

Ifeajuna a văzut cum membrii echipei sale au plecat să lucreze în supermarketuri, unde există mai puțin stres și un salariu mai bun, în timp ce el a fost nevoit să reducă din cheltuieli. „Am câțiva membri ai personalului care apelează la băncile alimentare în acest moment. A trebuit să reduc multe lucruri cu copiii, pe care nu-mi permit să le asigur din cauza costului ridicat al vieții. Așa că este foarte, foarte greu, pentru toată lumea, nu doar pentru mine", a declarat el pentru Reuters. "Suntem în grevă pentru că merităm să fim plătiți mai bine. Nu am mai avut un salariu decent de mai bine de un deceniu".

Grevele afectează, de asemenea, sectoarele feroviar, poștal și educațional din Marea Britanie, în timp ce muncitorii se luptă cu prețurile în creștere.

VIVO - Ad.
VIVO - Ad.

Patricia Marquis, director al sindicatului Royal College of Nursing (RCN) din Anglia, a declarat că guvernul trebuie să asculte.

RCN spune că asistentele cu experiență au o situație cu 20% mai proastă în termeni reali decât în 2010, după o serie de crelteri salariale sub nivelul inflației, și solicită o creștere salarială de 5% peste indicele prețurilor cu amănuntul.

Aceasta ar însemna o creștere salarială de 19,2%, pe baza datelor privind inflația din octombrie. Guvernul spune că cererile RCN ar costa 10 miliarde de lire sterline (12,14 miliarde de dolari) pe an și că nu pot fi acordate.

Dar Marquis de la RCN a declarat că, fără salarii mai mari, personalul va continua să părăsească profesia, ceea ce va crește presiunea asupra celor care rămân și, în cele din urmă, va afecta îngrijirea pacienților.

Billy Palmer, Nuffield Trust, think-tank în domeniul sănătății, a declarat pentru Reuters că cei care se gândesc să plece "invocă adesea probleme legate de faptul că nu au suficient personal pentru a face o treabă bună", dar plecarea lor agravează și mai mult problema personalului. "Este cel mai vicios dintre cicluri", a spus el, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

REPLICA

LOTO

6/49
172532291849
5/49
304017142116
joker
4512883917