REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° ConstanÈ›a Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° ConstanÈ›a Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Greva în Educație continuă. Ce le-a promis președintele Iohannis profesorilor

Greva în Educație continuă. Ce le-a promis președintele Iohannis profesorilor

A.F. 30 mai 2023 | 17:49 1669

Peste 10.000 de profesori, personal auxiliar, elevi, părinÈ›i au protestat în PiaÈ›a Victoriei, în faÈ›a Guvernului. MulÈ›i au sosit din provincie pentru a solicita autorităților creÈ™teri salariale. După negocierile de la Guvern, liderii de sindicat au transmis că au primit aceeaÈ™i ofertă, care este inacceptabilă, aÈ™a că greva va continua.

Greva in Educatie continua. Ce le-a promis presedintele Iohannis profesorilor

Din PiaÈ›a Victoriei, cadrele didactice au plecat în marÈ™ spre Cotroceni. Protestatarii au cerut intervenÈ›ia lui Klaus Iohannis. ReprezentanÈ›ii lor au fost primiÈ›i la discuÈ›ii de către preÈ™edinte.

La finalul întâlnirii, liderii de sindicat au anunÈ›at că preÅŸedintele le-a promis protestatarilor că se oferă să gireze ÅŸi să garanteze un acord între guvernanÅ£i ÅŸi sindicaliÅŸti, acord privind revendicările acestora.

Profesorii protestează È™i la Cluj, TimiÈ™oara, Drobeta Turnu Severin, Sfântu Gheorghe.  

Promisiunile președintelui Iohannis pentru protestatari

Întâlnirea preÈ™edintelui Klaus Iohannis cu liderii sindicatelor din EducaÈ›ie s-a încheiat după mai bine de o oră. La ieÅŸirea liderilor de sindicate de la negocieri, protestatarii au scandat ”Nu plecăm!”  

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a anunÅ£at că greva cadrelor didactice ÅŸi a celorlalÅ£i angajaÅ£i din educaÅ£ie va continua, miercuri. „A promis că se va implica”, a afirmat liderul FSLI, Simion Hancescu.  

PreÅŸedintele FederaÅ£iei „Spiru Haret”, Marius Nistor, a catalogat discuÅ£ia cu ÅŸeful statului drept „constructivă”. „Colegii noÅŸÅ£ri vor considera dacă aceste promisiuni ÅŸi angajamentele preÅŸedintelui pot duce la detensionarea acestui conflict”, a afirmat Nistor.  

„Am avut o discuÈ›ie cu domnul preÈ™edinte, i-am prezentat problemele noastre, cele două revendicări principale: acordarea unei majorări în perioada următoare È™i garantarea aplicării acelui principiu al salarizării ca profesorul debutant să aibă salariul mediu pe economie”, a transmis Simion Hăncescu.  

În replică, Klaus Iohannis a răspuns că „emiterea unui act normativ nu se poate, dar se angajează în cazul în care se acceptă un acord să îl gireze È™i domnia sa”. Potrivit sindicaliÈ™tilor, acest acord trebuie încheiat de È™efii coaliÈ›iei, iar apoi va fi girat de preÈ™edintele Iohannis care va garanta că el va fi pus în practică, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muștele lui Iohanis sfidează albinele din Educație!
0
0
Mihnea, nici nu puteai spune mai bine! Sa stea în greva încă 7 ani, pana termina baiatul meu scoala! M-am saturat sa pierdem vremea 6 ore pe zi în scoala infectă, în sens propriu și figurat, iar la finalul zilei și în weekend, sa lucram cu copilul de parca nici nu a fost la scoala! Sunt niște putori nesimțite, fiind plătiți ca atare!
4
3
Eu propun la șefu Simion sa dea ordin să înlocuiască toți profii cu Google. Ie mai bine așa, părerea mea. Noi ăștia de la AUR avem școala veți, nu ne trebuie alceva. Asta ie de bază frate! Ce învățați atâta ca proștii 12 ani? La ce va trebuie? Ceaușescu a fost președinte cu 4 clase.
2
3
Dar stati in greva (v-o recomand pe a foamei daca tot sunteti asa darji) pana veti crapa, e fix acelasi lucru ca sunteti "la munca" sau in strada, societatea se poate dispensa foarte usor de serviciile voastre, s-a vazut si in pandemie si ulterior, la cum stati 90% din timp, chiar nu conteaza unde (ca-i Piata Victoriei sau a Constitutiei sau in vacantele fara numar ori ca dormiti la catedra).
9
8
Acordul propus de presedinte nu valoreaza nimic; le-a dat cu flit si toata lumea stie asta; profesorii s-au trezit prea tarziu ptr ca s-a impartit, risipit si furat tot ce era la buget si s-a ajuns la fundul sacului; guvernul are totusi bani de submarine, corvete, f35, tancuri americane etc ptr ca sa ne aparam de rusii care nu sunt in stare sa cucereasca un orasel minuscul de mai multe luni de zile si au avut pierderi imense de la inceputul invaziei pe care nu le vor putea recupera multe decenii de acum incolo; la gramezile de armament care se vor cumpara si sumele astronomice care se vor cheltui vor fi evident si spagi pe masura
8
1
Dar să iasă domne cu toții în stradă, parlamentarii guvernanții cum șeau mărit indemnizațiile în primăvara ce ei sunt nai cu moț plus pensii speciale, un nene parlamentar de la PNL ,când sa propus pensia specială să nu fie mai mare de 4000 de lei sa plâns că e o pensie de subzistență Roman parcă îl cheamă ,să renunțe și ei la toate beneficiile pe care le încasează fără să facă nimic
4
2
Pai daca le da la astia sa dea la toti si la privat mariri de salarii.Sa iasa privatii in strada sa nu mai munceasca nimeni pe salariul de 3000 de lei brut.Sa munceasca ei cu salarii de zeci de mii de lei cu . neamul lor.Ce mama dracului de ani de zile aceleasi salarii marite numai pentru bugetari ,restul la c***t nu conteaza in tara asta.Au crescut salariile iar la bugetarii din primarii,restul kkt.La unu care iese in strada te folosesti de ei si ei santajeaja ii dai drepturi,mariri de salarii vouchere alte categorii. Salarii magistrati,medicii care ne omoara si nu ne consulta si nu opereaza fara spaga ,profesori cu meditatii la n***u care iau si spaga si nu predau nimic in scoli.Au marit si la politisti.La privat au zis ca dau vouchere de vacanta.Dai nu zice nimeni sa nu dai,dar dati oameni buni fir-ati ai dracu la toti.Adica la unii dai cu zeci de mii de lei salariul si unul cu 1700 net,1200 pensie,rete,plateasc impozit marit,intretinere,facturi si mancare Cu ce traim? Cu p.le?
9
4
Deja v-a pasat cu acordul la sefii coalitiei,daca trece de ei,il gireaza si el! Eu unul,m-am incredere in Iohannis!
7
1
Sa va luam greva in pla de agramati si inculti! Analfabetul ala de lider de sindicat care vorbeste cu cacofonii ce p***a? Educatie via niste impostori....in pandemie nu stiau nici macar sa foloseasca world-ul si excel-ul, fb ul cel mult (viata lor!). Nu mai zic ca au mai multe vancante decat orice alt angajat, vara, iarna, primavara, scoala altfel, scoala verde, scoala p ma-sii.... program de 4-5 h pe zi si ala cu pauze.
11
8
Sa va iau protestele în pulllaa,când va ți făcut profesori cat stiati că luați? Și așa luați 3..4 5 la examenele de titluar așa hai marsh
10
11
mai da i in sange cu protestele lor. sa schimbe programa scolara care e total inutila nu protesteaza nimeni. din meditatii isi iau unii mercedesuri de zeci de mii… la evaluare au picat o groaza iar promovabilitatea la bac a scazut considerabil in ultimii ani…. ce salarii vor cand ei sunt incompatibili cu functia si programa e aceeasi? performanta e 0. ei sunt singurii care pot protesta sa schimbe programa, dar nu de asta le pasa, ci de bani. le as mari salariile, dar le as da inchisoare minim 5 ani celor care presteaza meditatii. ar fi bine asa? sa fie echitabil zic, n am auzit de profesori sa intre la inchisoare pentru evaziune fiscala, desi exact asta este incadrarea cand prestezi meditatii si nu declari banii castigati. multa mwe sistemului bolnavicios! protestele astea sunt doar un paravan politic pentru a se impunge partidele intre ele, nimic mai mult.
8
8
Ce sa mai gireze?Mai are timp?Nu si-a sprijinit tagma/breasla in cei 9 ani si credeti ca o face acum?Am incercat sa vad un video cu intalnirea Presedinte -Sindicate dar era pe mute...ca si gazda:))
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108