REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

GREVĂ SPONTANĂ a angajaților CFR; ELEVI BLOCAȚI în TREN. VIDEO

GREVĂ SPONTANĂ a angajaților CFR; ELEVI BLOCAȚI în TREN. VIDEO

Replica API 20 decembrie 2021 | 18:50 2613

Este grevă spontană la CFR, luni dimineață. Angajații care se ocupă cu repararea locomotivelor au întrerupt lucrul.

Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, a explicat la Digi24 care sunt motivele care îi nemulțumesc pe angajații CFR.

El a spus că oamenii sunt nemulțumiți că le sunt înghețate salariile și că nu mai au bani pentru cheltuielile de zi cu zi.

"Cei intrați în grevă au salariul minim, nu înțeleg de ce oameni calificați nu pot să își mai asigure existența.

Toate prețurile au crescut, facturile cresc, iar ei nu mai au cu ce să le plătească.

Toți CFR-iștii sunt în unități între 8.00 și 10.00, așteaptă un comunicat de la ministrul Transporturilor, în care să li se explice de ce s-a abandonat transportul feroviar în România.

Peste tot, în UE, în 201, țările s-au lăudat cu infrastructură modernă și cu trenuri noi care circulă cu viteză. La noi trebuie schimbate o treime din trenuri și proiecte pentru celelalte două treimi și nu s-a făcut nimic", a declarat sindicalistul.

Elevi, blocați în tren, în frig

"Suntem de 3 ore și jumătate blocați în tren în Sărulești. Am rămas doar cu o sticla de 0,5, ne este frig, iar gustările pe care ni le-au dat părinții nu știm cât ne vor mai ajunge. Astăzi, am trecut prin ceea ce elevii navetiști trec zilnic: în această comună NU EXISTĂ NICIUN AUTOBUZ!

Nu știm când sau cum vom ajunge acasă, dar știm că dezastrul acesta trebuie oprit.

Întreb guvernanții, cum vor ca noi să ne întoarcem acasă? Vor să luăm mașini la ocazii să pățim ca în Caracal?", a transmis Ariana Dudună, Președinte AEC Constanța

Video:

Video:

El a spus că momentan trenurile circulă după orarul stabilit, dar că, dacă cei care repară locomotivele vor mai opri lucrul, nu vor mai fi locomotive pentru trenuri și nu se va mai putea circula, citat de digi24.ro.

Elevii blocați în tren au primit mâncare și apă de la oamenii care au aflat de situație.

UPDATE:

Trenul de la Sărulești a plecat înapoi spre București, la insistentele copiilor.

UPDATE 2:

Greva declanşată luni de angajaţii CFR Călători s-a încheiat şi toţi salariaţii care au oprit lucrul au revenit la muncă, a declarat preşedintele Federaţiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR), Rodrigo Maxim, la finalul discuţiilor avute de sindicalişti cu conducerea Ministerului Transportului şi Infrastructurii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai pwlm cat vorbeste copilu ala. Man, de acord cu tine, dar buton de turn off ai ?
3
0
Da sibiei sunt oameni si iau. Salariu e ok asa ce fac dar sai putem da jos pe jegurile astea trebuie si bugetari si privatul sa faca. Greve dar cum la noi. Suntem un popr de jeguri gunoaie. Deci nu se face
4
4
GREVA este singura solutie atat in privat cat si in public. Pentru dreptul la greva au murit muncitorii la Chicago in 1889 de 1 mai.
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468