REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Grindeanu: Lucrăm la o lege care să nu mai permită constructorilor blocarea proiectelor de infrastructură

Grindeanu: Lucrăm la o lege care să nu mai permită constructorilor blocarea proiectelor de infrastructură

Replica API 28 ianuarie 2022 | 23:23 1046

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii lucrează la o lege care să nu mai permită constructorilor să blocheze proiectele de infrastructură, le-a transmis, joi, ministrul de resort, Sorin Grindeanu, reprezentanţilor asociaţiilor care militează pentru construcţia de autostrăzi în zona Moldovei, scrie Agerpres.

Sorin Grindeanu

"Am discutat astăzi cu reprezentanţii Asociaţiilor care militează pentru construcţia autostrăzilor în zona Moldovei. Le-am transmis că lucrăm acum la un cadru legislativ care să nu mai permită blocarea proiectelor de infrastructură. Trebuie să înceteze şantajul pe care îl fac unii constructori. Nu respectă contractele deoarece ştiu că în cazul unei rezilieri termenele prevăzute de lege pentru reluarea licitaţiilor sunt foarte lungi. Acest nou cadru legislativ va ajuta implicit construcţia viitoarelor autostrăzi şi drumuri expres din Moldova şi Bucovina", a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce priveşte Autostrada Moldovei - A7, ministrul Transporturilor a publicat stadiile de evoluţie în care se află sectoarele acesteia, arătând că pe tronsoanele Paşcani - Suceava şi Suceava - Siret prestatorul nu se mobilizează suficient, iar autorităţile calculează penalizări de întârziere.

"Ploieşti - Buzău: 63,250 km - se află în faza finală de evaluare a ofertelor depuse pentru construcţia acestui tronson. Buzău - Focşani: 82,44 km - Proiectul Tehnic a fost aprobat şi poate începe elaborarea documentaţiei pentru a scoate cât mai rapid la licitaţie execuţia lucrărilor. Focşani - Bacău: 95,90 km - Proiectul Tehnic este aproape de finalizare. Anul acesta vom demara licitaţia pentru execuţie. Bacău - Paşcani: 77,28 km - Proiectul Tehnic este în curs de revizuire ca urmare a observaţiilor emise de către CNAIR. Termenul de finalizare al documentaţiei şi demararea licitaţiei pentru construcţie este anul acesta. Paşcani - Suceava: 61,86 km şi Suceava - Siret: 56,17 km - Ritmul este nesatisfăcător din cauză că prestatorul nu se mobilizează suficient. În acest moment sunt calculate penalizări de întârziere", a menţionat Sorin Grindeanu.

De asemenea, ministrul Transporturilor a explicat că în ceea ce priveşte Autostrada Unirii - A8 (Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni, 100,14 km), continuă investigaţiile geotehnice pe sectorul cuprins între Târgu Neamţ (Moţca) şi Târgu Frumos, iar pentru sectorul dintre Târgu Frumos şi Leţcani au fost demarate investigaţiile geotehnice.

Totodată, despre Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ (211 km), Sorin Grindeanu a scris că au fost elaborate memoriile pentru obţinerea acordurilor de mediu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fanfaronule, ce cauti tu in acest minister ?? Esti pe langa. Te-a scuipat dragnea ca pe o masea...... DE BUN CE ESTI.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102