REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
8.1° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Grindeanu: Trebuie adoptată soluția radicală - fără pensii speciale

Grindeanu: Trebuie adoptată soluția radicală - fără pensii speciale

A.F. 7 aprilie 2023 | 00:00 1089

Ministrul Transporturilor crede că e nevoie de o „soluție radicală” în ceea ce privește pensiile speciale: eliminarea totală a acestora. Sorin Grindeanu a spus că militarii nu trebuie incluși în categoria „specialilor”, dar a dat ca exemplu magistrații, care pot ieși la pensie la 50 de ani, cu niște venituri foarte mari.

Grindeanu: Trebuie adoptata solutia radicala - fara pensii specialeSorin Grindeanu

„Părerea mea personală - am transmis-o și colegilor mei de partid - trebuie adoptată soluția radicală: fără pensii speciale. Dar deloc. Nu merge altfel această chestiune. Asta este părerea mea. Aceste lucruri trebuie eliminate total”, a spus Grindeanu, scrie digi24.ro.

„Dacă nu se va adopta această chestinue, eu nu văd la ce soluție se va ajunge ca acele 3 miliarde să nu fie retrase. România nu își permite să piardă 3 miliarde din PNRR. Îmi susțin această soluție. Sigur că o să îmi atrag critici, dar eu cred că altă variantă nu merge”, a continuat el.

Grindeanu spune că pensiile militarilor nu trebuie incluse în categoria pensiilor speciale.

„E o discuție corectă pe fond, aceea de a separa militarii care sunt într-o formă nu neapărat speciali, care au fost în teatre de război și care nu ar trebui să fie în categoria aceasta. Ar trebui să extragem această zonă”, a explicat ministrul.

„Dar nu mi se pare normal pe zona asta de justiție să se iasă la pensie la 50 de ani, sau chiar mai devreme. Și pe alte zone. Când ajungi la 50 de ani chiar ai experiență care să ducă la un act mai bun și acțiuni mai bune în justiție. Și nu e vorba doar de vârsta de pensionare. E vorba și de cuantumul acestor pensii. Care, ce să vezi, de fiecare dată când vorbim de chestiuni din justiție e neconstituțional”, a adăugat Grindeanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un ingimfat, care se agata de tema zilei, pensiile speciale, ca sa cistige voturi personale. altfel nu cred ca il intereseaza problema pensiilor nesimtite, daca il preocupa, facea ceva cind era prim ministru.
3
0
Lăsați le atunci pensii mai mari doar militarilor ce au fost în teatre de razboi,ca oricum nu s mulți, raportat la numărul generațiilor de militari ce au văzut acțiune doar în filmele cu periculoși, în rest plictisindu se prin unități,ani și ani la rând. Plictiseala n ar trebui remunerata,zic mulți.Oricum,se pare ca vrând,nevrând, pensiile astea deștepte vor dispărea. Prea arata ca tichiile de mărgăritar pe căpățânile cheilor.Asa ne văd cei din UE și o fi pe bune.
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407