REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

GRIPA la CONSTANŢA! Autorităţile au luat MĂSURI!

GRIPA la CONSTANŢA! Autorităţile au luat MĂSURI!

Replica API 25 ianuarie 2020 | 07:58 278

Vestea că un virus mortal ar putea afecta și Constanța a îngrozit locuitorii orașului de la malul mării, părinții fiind cei mai îngrijorați în privinta sănătății copiilor lor. Astfel, autoritățile au început să ia măsuri.

Conștientă fiind de valul de îmbolnăviri inerente anotimpului rece, primăria din Constanța a încercat să ia măsuri pentru prevenția acestora. Astfel, la începutul anului 2020, școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei, cadrele didactice fiind sfătuite cum să învețe elevii cum să le folosească.

Acestea nu sunt singurele măsuri luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor, mijloacele de transport aparținând CT BUS fiind, de asemenea, supuse dezinfectărilor. Autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concentrat de suprafață, pentru uz uman și veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăță și dezinfectează într-o singură etapă. Substanța se aplică prin pulverizare și are efect bactericid, fungicid și virucid. După ce dezinfectantul a fost aplicat, ușile mijlocului de transport în comun se închid aproximativ jumătate de oră, timp în care substanța acționează asupra suprafețelor. Această campanie a început încă din luna decembrie 2019, dezinsecțiile desfășurându-se în special pe timpul nopții.

”Pe lângă activitățile specifice de dezinsecție, angajații CT BUS, însărcinați cu întreținerea și curățenia autovehiculelor, duc o muncă susținută pentru a asigura o cât mai bună igienă în autobuze ” a precizat pentru Replica, directorul CT BUS , Bogdan Niță.

”Din luna octombrie și până acum au fost semnalate 107 suspiciuni de gripă. Dintre acestea, 41 s-au dovedit a fi adevărate, 20 de cazuri fiind gripă de tip A, 20 de tip b iar unul fiind infectare cu virusul A și B. Nu a existat nici o sesizare din partea vreunei școli sau grădinițe în privința unui focar de infecție”, a declarat şi purtătorul de cuvânt al DSP Constanța, Loti Popescu.

VIRGIL STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stop scoli gradiniti
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108