REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Gripa porcină loveşte din nou: doi morţi în ultimele 12 zile

Gripa porcină loveşte din nou: doi morţi în ultimele 12 zile

Replica API 12 februarie 2014 | 00:00 102

Autorităţile sunt în alertă

Autorităţile sunt în alertă

Autorităţile din România sunt în alertă după ce doi pacienţi au murit la începutul lunii februarie din cauza gripei porcine. Este vorba despre o femeie de 50 de ani din Mureş şi un bărbat de 45 de ani din Galaţi. Cei doi nu erau vaccinaţi antigripal. Femeia era cunoscută cu obezitate şi diabet zaharat tip II, diagnosticul de deces fiind "insuficienţă respiratorie acută şi insuficienţă renală acută". Şi bărbatul era cunoscut cu obezitate gr.III, diabet zaharat tip II şi hepatită cronică, spun medicii specialişti. Decesul s-a produs pe data de 1 februarie, urmare a unui infarct miocardic acut. La scurt timp, respectiv pe 3 februarie, Institutul Cantacuzino a confirmat faptul că pacientul fusese afectat de virusul gripal AH1.

"Începând cu anul 2011, până în prezent, virusul identificat face parte din grupa de viruşi gripali sezonieri. Amintim faptul că infecţia gripală poate agrava o patologie de bază (boli cardiace cronice, pulmonare cronice, renale cronice, hepatice cronice, obezitatea, diabetul zaharat, deficienţă imună)", susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Medicii spun că este de aşteptat ca vârful de îmbolnăviri să fie în lunile februarie şi martie. Problemele de respiraţie şi dureri în gât sunt simptome generale pentru orice tip de gripă. Medicii spun că vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor. Persoanele care s-au vaccinat anul trecut au protecţie împotriva infectării cu virusul gripal AH1. Medicii recomandă ca alimentaţia să fie cât mai bogată în vitamine, bazată în special pe fructe, precum şi respectarea regulilor de igienă. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa spun că din vaccinul antigripal repartizat de către Ministerul Sănătăţii au fost vaccinate în acest sezon peste 29.000 de persoane.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272