REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Groapa de gunoi de la Costinești nu-i mai deranjează pe locuitori?!

Groapa de gunoi de la Costinești nu-i mai deranjează pe locuitori?!

Replica API 1 iunie 2022 | 17:08 2293

Un subiect fierbinte la malul mării l-a constituit de multă vreme groapa de gunoi de la Costinești, administrată de Iridex Group Salubrizare SRL. Inaugurată cu mare fast încă din anul 2004, bomba ecologică a revoltat locuitorii din localitate, dar și turiștii care, în ultimii ni, ocoleau zon. Odată cu trecerea timpului, au curs sesizările și amenzile cu privire la ”calvarul olfactiv” , însă, surpriză: groapa de gunoi pre să nu mai facă probleme. iGarda de Mediu nu a mai primit sesizări, iar în urma controalelor, nu au mai fost identificate neconformități.

Steluța Popescu, șeful Gărzii De Mediu Constanța

Groapa ecologică de la Costinești, administrată de Iridex Group Salubrizare SRL din anul 2004, a reprezentat până în toamna lui 2021 un prilej de nemulțumire pentru locuitorii din Schitu și din Costinești. La acea vreme, locul de depozitare al deșeurilor degaja un miros foarte greu de suportat pentru cei din zonă. Chiar dacă controalele din partea Gărzii de Mediu au fost constante, și amenzile au curs, această problemă nu a fost rezolvată până în 2021, în toamnă, atunci când s-a decis respectarea tehnlologia de depozitare și normativul tehnic.

În acea perioadă, sesizările curgeau, iar amenzile nu aveau efect asupra problemei semnalate de locuitorii din zonă. Iată că, într-un final, după calvarul prin care aceștia au trecut cu privire la mirosul puternic și deranjant, problema s-a rezolvat (?!), dar pe jumătate.

Groapa de gunoi nu s-a închis, din cauza capacității, însă s-au mai făcut modificări și au acoperit o parte din ea. În parametri legali, trebuia să funcționeze la 2500 mp pe suprafața de lucru descoperită.

Steluța Popescu, șeful Gărzii De Mediu Constanța

Au fost făcute de asemenea investiții privind colectarea gazelor de depozit, iar la ultimul control al Gărzii de Mediu, nu au fost identificate nereguli, sesizările nu au mai existat cu privire la acest aspect, care, cândva reprezenta ”otravă” pentru locuitori și nici amenzile nu au mai continuat să curgă. ”N-au mai fost nici sesizări, nu s-a închis pentru că ea nu a ajuns la capacitate. Am avut recent un control venit de la Comisariatul General cu mai multe aspecte de urmărit și nu au fost neconformități de data aceasta. În privința sesizărilor asupra mirosului, acestea nu au mai existat de ceva vreme. Într-adevăr, au fost probleme până în 2021, dar de anul trecut din toamnă, nu au mai fost nici sesizări, iar noi am făcut periodic controale. Din toamnă, au respectat tehnologia de depozitare… când am mai făcut controale, era toată celula descoperită, deci nu respectau normativul tehnic. Normal, trebuie să fie maxim 2500 mp pe suprafața de lucru descoperită. Au acoperit, au făcut modificări, investiții privind colectarea gazelor de depozit. Cert este că la ultimul control de săptămâna trecută (23-27 mai), nu au fost identificate neconformități” , a declarat Steluța Popescu, șeful Gărzii de Mediu Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum adica groapa de gunoi de la Costinesti. Pardon, eroare. Groapa de gunoi, adica Costinestiul cu totul
0
0
nu.i deranjeaza,acolo au copilarit,intre gunoaie.daca primaria isi trage spaga si bizonii curg,toata lumea e multumita!
0
0
faceti sens la costinesti moare lumea ne vinovata din cauza masinilor de la iridex !!!!!dorine nu sti sa schimbi 2 vorbe la tv la 23 sau facut 3 sensuri tu nu esti in stare sa faci nimic de cat sa faci rau chioscarule de ai nici nastu nu te a votat
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272