REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Grup infracțional, specializat în trafic de substanțe anabolizante, destructurat

Grup infracțional, specializat în trafic de substanțe anabolizante, destructurat

Andreea CONDURACHE 29 martie 2024 | 13:50 460

La data de 27 martie 2024, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciului Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și cu cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, au pus în aplicare 13 mandate de  percheziție domiciliară în județul Cluj,  la locuințele și sediile unor societăți comerciale folosite de membrii grupului infracțional, cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc,  trafic ilicit de substanțe dopante cu grad de mare risc (în formă continuată), precum și trafic de droguri de mare risc.

Grup infractional, specializat in trafic de substante anabolizante, destructurat

În urma activităților, au fost descoperite și ridicate peste 16 kilograme de substanță albă pulverulentă, 5 recipiente gradate din sticlă si pâlnii din plastic destinate producerii substanțelor dopante și 15 recipiente de mari dimensiuni ce conțin substanțe lichide despre care exista bănuiala rezonabilă că ar fi fost folosite pentru producerea de  substanțe dopante ori psihoactive.

Grup infractional, specializat in trafic de substante anabolizante, destructurat

De asemenea, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 11.146 de comprimate ce conțin substanțe dopante cu grad mare de risc, 721 de fiole și sticluțe ce conțin substanțe dopante cu grad mare de risc, o fiolă FENTANIL, 2 fiole KETAMINA, 2 pliculețe din material plastic având în interior o substanță pulverulentă, 4 arme cu aer comprimat, 50 de cartușe de calibru 10 mm, 13 telefoane mobile, un autoturism, cu o valoare de piață de peste 40.000 de euro,10 ceasuri de lux,  39.678 de lei, 32.580 de euro și 500 de dolari americani, precum și alte mijloace de probă.

Din cercetările efectuate a reieșit că, la începutul anului 2023, persoanele cercetate ar fi constituit, în municipiul Cluj – Napoca, un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, produce, depozita şi vinde substanțe dopante cu grad de mare risc, în schimbul unor sume importante de bani.

Grup infractional, specializat in trafic de substante anabolizante, destructurat

Totodată, bănuiții ar fi oferit  clienților și „consultanță” cu privire la  modul de administrare a substanțelor (parte dintre acestea ascunse într-o sală de fitness), ignorând cu desăvârșire riscurile pentru sănătatea consumatorilor. De asemenea, a fost descoperită o locație care ar fi fost utilizată ca laborator clandestin pentru producerea substanțelor dopante.

La data de 28 martie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea a 5 persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor  de constituirea unui grup infracțional organizat cu scopul de a trafica produse dopante cu grad de mare risc,  trafic ilicit de substanțe dopante cu grad de mare risc (în formă continuată), precum și trafic de droguri de mare risc.

În cursul zilei de ieri, 28 martie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă a uneia dintre persoanele reținute și măsura controlului judiciar față de celelalte patru. Împotriva încheierii, cu referire la ultima dispoziție a instanței, procurorii D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală au formulat contestație.

Grup infractional, specializat in trafic de substante anabolizante, destructurat

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi Cluj – Napoca.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108