REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Grupare care falsifica ITP-urile AUTO, CONDAMNATĂ

Grupare care falsifica ITP-urile AUTO, CONDAMNATĂ

Replica API 24 februarie 2021 | 19:31 6381

Manoela Manolava, din Bulgaria, împreună cu Mihai Oasenegre, Vasile Căpitanu, Voica Pinter și Aurel Răducanu au fost trimiși în judecată pentru constituirea unui grup infracțional organizat și fals material în înscrisuri oficiale. Potrivit anchetei, aceștia falsificau tichete de inspecție tehnică periodică, în numele și pe seama autorităților bulgare.

Cum acționa grupul

Manoela Manolava deținea un birou de înmatriculări mașini în Bulgaria, care avea un punct de lucru în incinta complexului Dorally. Era contactată de diferite persoane de cetățenie română, care apelau la serviciile inculpatei cu scopul vădit de a obține fie diverse documente pentru autovehiculele înmatriculate în Bulgaria, pe care le dețineau, fie pentru înmatricularea unor autovehicule în Bulgaria, în condițiile în care întâmpinau dificultăți în prezența autorităților din România. Femeia percepea diferite taxe pentru înmatricularea autovehiculelor dar și pentru contrafacerea polițelor de asigurare prin menționarea în cuprinsul acestora a unor capacități cilindrice mai mici decât în realitate sau contrafacerea certificatelor de inspecție tehnică periodică fără verificarea autovehiculului. Ceilalți patru inculpați o ajutau cu racolarea clienților.

Cum au fost prinși

Lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Gărzii de Coastă Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-au depistat în trafic pe numitul C.R., care se deplasa pe DJ 226 Năvodari – Lumina (dinspre Năvodari spre Lumina) la volanul autoturismului marca Opel Vectra, de culoare albastră, înmatriculat în Republica Bulgaria, astfel, cu prilejul verificării documentelor autovehiculului a fost identificat tichetul reprezentând inspecția tehnică cu talonul de inspecție tehnică, eliberat de către autoritățile bulgare. Ulterior, ca urmare a verificărilor efectuate de organele de poliție judiciară, s-a constatat existența indiciilor de contrafacere asupra talonului de inspecție tehnică prezentat de numitul C.R. și s-a procedat la ridicarea acestuia, în vederea examinării criminalistice, iar conform Raportului de constatare tehnico-științifică s-a stabilit din punct de vedere criminalistic contrafacerea Certificatului de inspecție tehnică cu tichetul de control tichetul nefiind autentic.

Ce a spus instanța

Instanța a apreciat că, deși toți cei cinci inculpați au acționat, în vederea comiterii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale fie în calitate de autori, fie de complici sau instigatori, așa cum probele administrate o dovedesc în mod indubitabil, grupul constituit de aceștia nu a avut o anumită structură și nu a fost constituit pentru o anumită perioadă de timp, astfel încât acesta să se diferențieze de o simplă participație penală. Astfel, acțiunile lor nu dovedesc că au acționat sub forma unui grup infracțional organizat. Instanța a decis condamnarea celor 5 inculpați la câte 1 an de închisoare cu suspendare pentru fals material în înscrisuri oficiale. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil Stoian

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politia pulii esti nostradamus de unde stii tu tot ca face si acuma idiotule..
0
0
la volanul autoturismului marca Opel Vectra, de culoare albastra, inmatriculat in Republica Bulgaria....citat din text
0
0
Pai si acum face la fel, la biroul de la billa.Numai infractiuni face Manoela manolova
0
0
sugi poola! din nou! iti place ca vad ca insisti!
1
9
primii care falsifica itpurile sint inspectorii rar.m.am saturat de rable cu motorul varza,care se tin numai in vopsea,in cta,mangalia!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367