REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Grupare de hoţi din vagoane, prinsă în plină „acţiune”!

Grupare de hoţi din vagoane, prinsă în plină „acţiune”!

Replica API 20 noiembrie 2015 | 00:02 372

Vechile obiceiuri nu se uită!

Vechile obiceiuri nu se uită!

„Vechile obiceiuri nu se uită” spune o vorbă veche dar atât de actuală! Din acest context sunt desprinşi nişte indivizi care se încăpăţânează să calce pe bec ori de câte ori au ocazia. Unii dintre ei au ajuns în atenţia oamenilor legii şi în 2011, când s-a lăsat cu focuri de armă şi spitalizări, după care, în 2013, un alt dosar apărea pe rolul instanţelor. De fiecare dată a fost vorba de furturi din vagoanele trenurilor de marfă, ceea ce s-a întâmplat şi de dată recentă, motiv pentru care indivizii au ajuns iar în arest.

Robert Ionuţ Bogăţeanu, Marius Mihai, Nicolae Cristian Ştirbu, Florin Marian Fratea şi Vergil Sava au ajuns în atenţia poliţiştilor de la Transporturi, care i-au prins în flagrant, zilele trecute, în timp ce furau grâu din vagoanele unui tren de marfă, în zona Saligny. În plus, aceştia se ocupau de mai mult timp cu aşa ceva întrucât la domiciliul unuia dintre ei a fost găsită o cantitate impresionantă de grâu. Pe 18 noiembrie, magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis ca Bogăţeanu, Mihai şi Sava să fie arestaţi pentru 30 de zile. Cât despre ceilalţi suspecţi, cauza a fost disjunsă. Totodată, precizăm că, în 2011, Robert Ionut Bogăţeanu a fost surprins, alături de alţi indivizi, în timp ce sustrăgea motorină tot din vagoanele de marfă ale unui tren, cu ajutorul unor instalaţii artizanale. Poliţiştii care îi filau de ceva vreme i-au somat, dar toţi au reuşit să fugă, mai puţin Bogăţeanu, care avea atunci doar 17 ani. Oamenii legii au tras câteva focuri de armă în plan vertical, după care un glonţ l-a atins pe Bogăţeanu. La scurt timp au fost depistaţi ceilalţi suspecţi, stabilindu-se că furaseră 6 tone de combustibil. Ulterior, în 2013, un alt dosar ajungea pe rolul instanţelor, fiind vorba despre 16 persoane acuzate de furt. Printre aceştia se aflau şi Nicolae Ştirbu dar şi, surpriză!, Bogăţeanu. Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională îşi pusese bazele la finele anului 2012 şi acţiona la marfarele care nu aveau pază. Indivizii reuşeau să încetinească vagoanele şi furau cereale prin deschiderea trapei sau combustibil. Ulterior au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, fiind descoperite mai multe bunuri care proveneau din furturi. Prejudiciul de la acea dată s-a ridicat undeva la 50.000 de lei. Din câte se pare, anii au trecut, iar indivizii nu şi-au uitat vechile obiceiuri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272