REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

GRUPARE MAFIOTĂ care ACŢIONA ca-n filme: PISTOALE ÎNGROPATE, droguri, acte false şi obiecte de artă FURATE!

GRUPARE MAFIOTĂ care ACŢIONA ca-n filme: PISTOALE ÎNGROPATE, droguri, acte false şi obiecte de artă FURATE!

Replica API 21 aprilie 2017 | 01:45 3657

Au “vizitat” şi Constanţa

Au “vizitat” şi Constanţa

Alen Daniel Moisin este cunoscut ca lider al lumii interlope din Brașov, care s-a "remarcat" de-a lungul timpului prin metodele deosebit de violente cu care a acţionat în derularea unor activităţi infracţionale (tulburarea liniștii publice, proxenetism, furt calificat, infracţiuni informatice, infracţiuni contra persoanelor, şantaj, cămătărie, trafic de droguri). În 2009 era cercetat într-un mega dosar în care acționase și în Constanța, iar acum a ajuns să fie prins prin Mexic. Se pare că "pusese" de o altă grupare infracțională specializată în trafic de droguri.

Procurorii DIICOT Braşov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un grup infracţional organizat coordonat de către inculpatul Alen Daniel Moisin obţine importante sume de bani din comercializarea unor mari cantităţi de droguri de risc precum că şi că deţine, în scopul comercializării, mai multe opere de artă sustrase cel mai probabil de pe teritoriul Spaniei. Moisin este cunoscut ca unul dintre liderii mediului interlop braşovean, el fiind implicat, de-a lungul timpului, în mai multe infracțiuni.

Astfel, în data de 8 septembrie 2016 s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi furt. În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpatul AlenDaniel Moisin a operaţionalizat o filieră infracţională specializată în traficul de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi procurarea unor opere de artă de valoare sustrase cel mai probabil din Spania.

Din investigaţiile efectuate a rezultat că el a constituit o structură infracţională de tip mafiot piramidală, plasându-se în vârful acestei structuri, având ca scop obţinerea unor importante sume de bani din introducerea în ţară a unor mari cantităţi de droguri de risc şi comercializarea acestora. Pe palierul II al acestei structuri, inculpatul Alen Moisin Daniel l-a plasat pe finul şi omul său de încredere, inculpatul Maftei Valeriu Adrian, acesta fiind sprijinit activ în desfăşurarea activităţilor infracţionale de către prietena sa, inculpata Diana Giosu.

S-a reţinut că Maftei Valeriu Adrian a avut rolul de coordonator al vânzărilor de droguri procurate de către inculpatul Alen Daniel Moisin şi de colector al sumelor de bani provenite din astfel de activităţi. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că Maftei s-a implicat personal în activităţi de vânzare a unor cantităţi însemnate de droguri și a deţinut, în anumite locaţii, obiecte de artă, pentru care căuta cumpărători.

Gruparea, împărțită pe mai multe paliere! Canabis cumpăra și un militar

Pe palierul de execuţie al grupării conduse de către inculpatul Alen Daniel Moisin au fost recrutaţi inculpaţii Pavel Cătălin Florin, Kiss Alexandru Andrei, Pintiliasa Răzvan Ionuţ, Ganea Alex Costică, zis “Alex Ţiganul” şi Pavel Mihai zis “Clei”. Inculpaţii erau fidelizaţi liderilor reţelei, fie prin diverse recompense financiare, fie prin “corecţii” fizice sau psihice aplicate de către membrii ierarhic-superiori.

În urma unei complexe activităţi de investigaţii desfăşurată în cauză au rezultat următoarele aspecte: în data de 21 octombrie 2016, inculpatul Alen Daniel Moisin i-a vândut inculpatului Miron Vasile, cetăţean moldovean, cantitatea de 3,56 grame cannabis (mostră), cu preţul de 150 lei, cei doi înţelegându-se ca în cazul în care cumpărătorul va aprecia calitatea “mărfii” să tranzacţioneze cantităţi de ordinul kilogramelor de cannabis.

În data de 8 noiembrie 2016, inculpatul Alen Daniel Moisin i-a vândut inculpatului Ion Dumitru (ofiţer în cadrul unei unităţi militare de pe raza judeţului Braşov) cantitatea de 500 grame cannabis, acesta din urmă angajându-se să plătească ulterior suma de 18.500 lei. În data de 20 ianuarie 2017 în jurul orelor 21:52 lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Braşov-Biroul de Supravegheri Judiciare au vizitat locuinţa la care inculpatul Alen Daniel Moisin îşi executa măsura preventivă a arestului la domiciliu, situată în municipiul Braşov, ocazie cu care s-a stabilit că acesta nu se află la domiciliu.

În cursul aceleiaşi seri, pe raza municipiului Săcele a fost efectuat un control asupra unui autoturism aparţinând tatălui inculpatului Maftei Valeriu Adrian, ocazie cu care a fost identificată o pungă conţinând aproximativ 300 grame cannabis. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că respectiva pungă fusese preluată de către inculpatul Maftei Valeriu Adrian, de la inculpatul Alen Daniel Moisin, cu câteva ore înainte.

Percheziții, opriri în trafic și droguri peste tot!

Pavel Mihai Ionuţ, în data de 22 ianuarie 2017, a fost oprit în trafic imediat după ce a ridicat de la locuinţa inculpatului Alen Daniel Moisin, situată în municipiul Braşov, cantitatea aproximativă de 85 grame cannabis. În data de 24 ianuarie 2017 Curtea de Apel Braşov a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv și s-a dispus darea în urmărire generală și internațională a acestuia.

Apoi a fost efectuată o nouă percheziţie la domiciliul lui Alen Daniel Moisin, ocazie cu care în imediata apropiere a gardului împrejmuitor al proprietăţii închiriată de către acesta au fost identificate, îngropate, cantitatea de aproximativ 200 grame cannabis, ambalată într-o pungă vidată, un pistol marca Bruni și 100 cartuşe calibrul 9 mm. În interiorul aceluiaşi imobil au fost identificate un permis de conducere pe numele inculpatului Alen Daniel Moisin, eliberat de către autorităţile mexicane şi o carte de identitate falsificată.

În data de 21 ianuarie 2017 au fost identificate şi ridicate de la membrii reţelei infracţionale un număr de 46 picturi, cel mai probabil sustrase de la colecţionari ai unor state membre U.E., unele dintre acestea datând din secolele XVIII - XIX, a căror valoare totală a fost estimată provizoriu la aproximativ 50.000 euro, în cauză fiind dispusă efectuarea unei evaluări în vederea stabilirii provenienţei, vechimii şi valorii artistice a acestora. Cu aceeaşi ocazie au fost identificate 4 bucăți de fildeş de elefant având greutatea totală de 53 kg şi o valoare estimată la 53.000 euro. În total, în cauză a fost identificată şi ridicată cantitatea aproximativă de aproximativ 1.5 kg. de cannabis, însă din cercetări a rezultat că numai în cursul anului 2016 inculpatul Alen Daniel Moisin a introdus, prin intermediari, pe teritoriul României, cantitatea de peste 10 kg cannabis.

Și în anul 2009 era cercetat, dar doar ca "intermediar" într-o grupare infracțională

Mai exact, Alen Moisin se ocupa de recrutarea persoanelor pe numele cărora au fost deschise conturile bancare, el beneficiind de un procent.„Atacurile phishing erau lansate din Bucureşti şi se acţiona atât în Capitală cât şi în Braşov şi Constanţa. Sumele de bani erau încasate din Braşov şi Constanţa şi până acum vorbim de un prejudiciu de peste 140.000 de lei şi 3000 de euro. Ei aveau un stil de lucru tip suveică şi toţi cei implicaţi au primit câte un procent din operaţiunea efectuată, în funcţie de implicarea lor. De exemplu, persoanele care doar scoteau banii de la ATM-uri primeau între 3-5 milioane de lei. Ele erau certate cu legea şi aveau antecedente penale. În plus, schimbau zilnic cartelele telefonice pentru a nu li se da de urmă”, spunea procurorul Alexandru Cor, citat de Adevărul, în 2009.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Grupare smechera inseamna
1
1
Mai oameni buni, daca si ala e interlop. Da-o in mama ei de treaba. Pai ala in Brasov nu sperie decat batraneii de peste 70 de ani ce draq. Ala e un lache prapadit vai mama lui. Nu-l mai ridicati la rang de asa zis interlop.
10
1
Cocos,udrea, base egal stat de drept. Asta da grupare mafoita.
8
0
CE GAGICA MISHTO ARE TIPUL ! SU CE TANDRU IL TINE IN BRATE
1
3
se plimba smecherii cu ditamai masinile si eu nu au muncit o zi! sau dau dreptul si se fac nevazuti?
5
1
Cate un cartus in cap...ca nu e o avere...si nici paguba de doi borati
8
3
Doi pisati. Doua gloante si terminam cu subiectul.
9
3
Executati rapid in public!
10
3
de poponari retradati au!
13
3
Cate un glonte in ceafa si se linistesc bronzatii !
23
3
de clanul BOBE cand va luati ?
13
3
La mangalia cand veniti si la Flory si Rufat
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102