REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Grupare MAFIOTĂ românească, desfiinţată în Italia de procurorii DIICOT, în cooperare cu autorităţile italiene

Grupare MAFIOTĂ românească, desfiinţată în Italia de procurorii DIICOT, în cooperare cu autorităţile italiene

Replica API 5 aprilie 2014 | 00:00 87

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R - Direcţia de Investigaţii Criminale, în cooperare cu autorităţile din Italia au desfăşurat mai multe activităţi în vederea destructurării unei grupări infracţionale organizate formată din cetăţeni români, specializată în infracţiuni de proxenetism, vătămare corporală, violare de domiciliu, şantaj, incendiere, furt calificat, fals material în înscrisuri oficiale şi sub semnătură privată.

Acţiunea a fost efectuată în cadrul unei cereri de comisie rogatorie formulate de autorităţile judiciare din Italia.În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu ianuarie 2012, membrii grupării, în mod organizat şi repetat, au săvârşit pe teritoriul Italiei (Marche, Porto Sant'Elpidio, Porto San Giorgio, Roma), dar şi în localităţi din Spania şi Belgia, mai multe infracţiuni de proxenetism şi furt calificat, precum şi alte infracţiuni necesare pentru asigurarea controlului teritoriului şi eliminarea concurenţilor, respectiv extorcare, incendiere, vătămare corporală, precizează DIICOT.

De asemenea, arată DIICOT, "există suspiciuni că, membrii grupării au desfăşurat o activitate ilegală de amploare, operând în stil mafiot, recurgând la intimidarea şi supunerea persoanelor, prin violenţă şi ameninţare, împărţindu-şi zonele de influenţă şi controlându-le prin inspecţii repetate, individuale sau de grup".

Conform procurorilor, membrii grupării au favorizat şi exploatat mai multe persoane de sex feminin recrutate din România, obligându-le să practice prostituţia, însuşindu-şi sumele de bani obţinute.

Există de asemenea, suspiciuni că, membrii grupării au săvârşit mai multe infracţiuni contra patrimoniului (peste 100 de furturi), în diferite oraşe şi regiuni în zona menţionată (Marche, Porto Sant'Elpidio) sau în afara acesteia, mai arată procurorii DIICOT.

Au fost puse în executare, pe teritoriul României, 7 mandate europene de arestare.

De asemenea 13 suspecţi au fost arestaţi pe teritoriul Italiei şi 2 suspecţi pe teritoriul Belgiei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Europol -C.C.P.I din cadrul I.G.P.R.

Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108