REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

GUERLAIN - istoria brandului

GUERLAIN - istoria brandului

Replica API 5 decembrie 2020 | 00:00 6586

Chiar și la aproape două secole de la înființare, casa de parfumuri GUERLAIN nu încetează niciodată să-și uimească clienții, creând produse pe care fiecare fashionistă visează să le aibă în geanta ei cosmetică. Popularitatea a venit în casă imediat după deschidere - în 1828 și, de atunci, interesul clienților pentru marcă nu s-a micșorat. Care este motivul succesului afacerii de familie GUERLAIN?

În 1828, Pierre-François-Pascal Guerlain, de profesie chimist, a decis să-și încerce norocul și să deschidă o fabrică de săpun la Paris. Pentru întreprinderea sa, a ales Place de l'Etoile - un loc care era destul de liniștit și calm în acel moment. Aici, în subsolul hotelului Meurice, a apărut „străbunicul” casei de astăzi.

Viața este o serie de întâmplări, pe care istoria lui GUERLAIN le confirmă încă o dată. Și acea, care sa dovedit a fi una norocoasă, a fost că produsele cosmetice produse de GUERLAIN au început brusc să fie la mare căutare în rândul parizienilor. Curând GUERLAIN și-a extins afacerea: pe lângă săpun, compania sa a început să producă un balsam de buze hidratant, iar apoi au apărut faimoasele parfumuri: Senteurs des Champs (Parfumul câmpurilor) - ca omagiu pentru tinerețe - și Bouquet du Roi d'Angleterre (Buchetul regelui englez) - în cinstea țării în care GUERLAIN a primit studii superioare în chimie. Printre clienții casei se aflau multe doamne influente - de exemplu, împărăteasa Austriei Sissi, în special pentru care brandul a creat cremă de căpșuni, astfel încât monarhul să-și poată „reîmprospăta” puțin tenul.

În 1851, GUERLAIN s-a mutat într-o altă zonă a Parisului, iar zona buticului pentru produse cosmetice s-a extins, care acum se afla pe Rue Pays. GUERLAIN însuși a devenit parfumier certificat al Majestății Sale Împărăteasa Eugenie, soția lui Napoleon al III-lea. Sectorul de lux a început să se dezvolte într-un ritm foarte rapid. În 1870, GUERLAIN și-a creat în mod neașteptat un lucru iconic - rujul roșu, care de atunci se va găsi mult timp în poșeta fiecărei femei. Tubul a fost numit Ne M’oubliez Pas (Nu mă uita) și a fost prezentat într-o sticlă semnată GUERLAIN în același an. Pierre-François-Pascal Guerlain a fost doar unul dintre cei cărora GUERLAIN îi datorează succesul. A început să se ocupe de cosmetice devreme și a primit educația în Anglia, unde experimentele sale de parfumerie erau cunoscute de mulți, spre deosebire de Franța sa natală. La întoarcerea în patria sa, unde GUERLAIN nu avea legături speciale, a creat o fabrică de parfumuri, care, de fapt, a dat peste cap întregul Paris. Înzestrat în mod natural cu bun gust, GUERLAIN a ghicit cu ușurință ce ar putea atrage regalitatea.

În 1862, conducerea fabricii familiei a trecut la fiul fondatorului Aimé Guerlain. Tatăl l-a învățat pe moștenitor toate complexitățile meseriei de parfumier, dezvăluind secretele artei de a crea parfumerie de înaltă calitate. Creațiile fiului lui Guerlain erau diferite de cele ale tatălui său - tânărul a fost inspirat de țări străine, rezultând astfel parfumuri precum parfumul United States (Perfume United States), Violette d'Alger (violeta algeriană) și Fleur d'Italie (Floarea Italiei).

În 1889, Aimé a lansat un parfum de senzație: Jicky este dedicat primei sale iubiri, acesta este primul parfum care are note inițiale, de mijloc și de bază ale parfumului. În aceste parfumuri, au început să folosească substanțe sintetice împreună cu ingrediente naturale. Jicky era un parfum care se potrivea atât bărbaților, cât și femeilor. Și numele Jicky este numele unei tinere care a rămas pentru totdeauna în inima lui Aimé Guerlain. Parfumurile se găsesc și astăzi și pot fi achiziționate https://makeup.ro/brand/25215/

În 1910, Aimé Guerlain părăsește lumea, iar nepoții săi - Jacques și Pierre își continuă munca. Istoria iubește să se repete: Pierre este în afaceri și Jacques compune parfumuri. Capodopera Shalimar, parfumul creat de Jacques Guerlain, este încă populară astăzi. În 1955, nepotul său Jean Paul și-a ajutat bunicul să creeze parfumul Ode. „Oda” - prima creație a lui Jean Paul și, din păcate, ultima creație a lui Jacques care în 1956 moare. Jean Paul a studiat parfumeria de la bunicul său de la vârsta de 15 ani și, deși nu avea educație și era absent, bunicul i-a lăsat slujba: Jean a fost cel care a reușit cu exactitate să transmită mirosul narciselor, obținându-l dintr-un element artificial.

Jean Paul nu l-a dezamăgit pe bunicul său. Muncind din greu, după patru ani, Jean a lansat un parfum popular pentru bărbați - Guerlain - Vetiver. Tipul lucrează zi și noapte, negociază cu furnizorii de materii prime, aduce perfecțiunea formulărilor chimice, efectuează experimente cu mirosuri.

Principala sursă de inspirație a lui Jean Paul a fost femeile. El i-a dedicat Guerlain Chant d'Aromes primei sale soții, iar Samsara celei de-a doua soții. A ieșit un film de Françoise Sagan, iar Chamade a fost lansat special pentru personajul principal Catherine Deneuve. „Numai mirosul poate transforma o femeie înfricoșătoare într-o frumusețe”, a spus Jean-Paul. Jean a înțeles perfect că parfumeria și moda sunt un fel de rude.

Puține case se pot mândri cu o astfel de longevitate excepțională, cel puțin în domeniul parfumeriei. În același timp, sarcina principală a casei GUERLAIN a fost întotdeauna utilizarea specială a ingredientelor nobile, rafinamentul în toate detaliile, experiența strămoșilor și un talent unic de a anticipa, analiza și îndeplini toate cerințele clienților săi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614