REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

GUNOAIELE au umplut PLAJA, la IEȘIREA din CARANTINĂ

GUNOAIELE au umplut PLAJA, la IEȘIREA din CARANTINĂ

Replica API 8 ianuarie 2021 | 11:59 2037

Datorită euforiei că au scăpat de carantină, constănțenii și-au uitat bunele maniere și și-au abandonat gunoaiele pe plajă. Reprezentanții ABADL le „bat obrazul” celor după care trebuie să strângă acum. Pe lângă campania de igienizare, ABADL se ocupă și de lucrările de înnisipare pe litoralul constănțean.

Contănțenii au lăsat numai mizerie în urma lor după plimbările agitate de la ieșirea din carantină a municipiului. Se pare că în cele 42 de zile de stat în casă, constănțenii au uitat de sunt acelea bune maniere. Astfel, în primele zile de la ieșirea din carantină cei care s-au plimbat pe malul mării au lăsat în urma lor mormane de gunoaie.

ABADL strânge din urma needucaților

Acum, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) strânge din urma celor pentru care bunul simț nu există. „Cu toate că lucrăm la ABADL cu efective reduse, cei mai mulți colegi ai noștri beneficiind de un concediu binemeritat, încercăm și acum să mai reparăm din răul făcut de cei certați cu bunul simț pe litoralul nostru. Din păcate, prea mulți sunt cei care nu înțeleg corect conceptul de relaxare în aer liber la ieșirea din carantină. Cu toate că la sfârșitul lunii noiembrie s-a încheiat pregătirea plajelor pentru sezonul rece (inclusiv igienizarea acestora), acum, la început de an, ne vedem nevoiți să adunăm din nou deșeurile aruncate peste tot și aduse pe litoral fie de vânturile puternice, fie de valurile mării. Trist, dar ăștia suntem...” a declarat Bogdan Bola, directorul ABADL.

Între timp, se muncește și la înnisipare

Totodată, ABADL lucrează încă la înnisiparea litoralului constănțean, iar Bogdan Bola crede că până la începutul sezonului estivan 2021 lucrările pe tronsonul Mamaia – Năvodari vor fi finalizate. „Se fac progrese reale pe teren și termenele se respectă. Deja peste doi km liniari din cei șapte sunt înnisipați. Până în acest moment, nu avem niciun motiv să credem că lucrările pe tronsonul Mamaia - Năvodari nu vor fi finalizate cu brio până la începutul sezonului estival 2021. Astfel, la începutul verii viitoare, vom avea peste 4.3 milioane de m³ de nisip nou "așternute" pe litoralul nostru”, a mai spus directorul ABADL.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa vina Vola cu bola si Omocea cu facultatea lui de chimie,sa studieze compozitia petului.
4
0
Gunoaie vor fi atat timp cat vor exista constanteni. Dar era unul care taie frunza la caini, care cica are biblioteca aia la Tomis Mall, jegosul asta se ocupa cica de monitorizarea plajelor si se tot lausa cu asta. Adica el observa . Licheaua asta de Maxim
4
0
Sa vina sa stranga reprezentatii abadl si la Mangalia,este plin de gunoaie aduse de mare pe plaja.Iesiti din birouri si verificati,este dezastru!
5
1
mi-au dat lacrimile cand vad cat muncesc astia !!!
6
0
gunoaiele de oameni si.au lasat gunoaielempe plaja.Asta.i educatia lor,atit i duce mintea pe 95% din romani!
7
0
asta a fost din totdeauna unoaie, si pe plaja si in politica, si la apele ro mane, numai gunoaie,spagi etc
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212